Galerija
Ponedjeljak bez mesa počinjemo finim varivom od kupusa i leće, nastavljamo s kremastim slanutkom, te tjesteninom u umaku od sira i slanine.
Ovoga tjedna pripremit ćemo i sočan gulaš od pilećeg mesa, lisnato tijesto punjeno lososom, te najfinije svinjske kotlete.
Čak je i subotnji desert proteinski – predlažemo vam fine slatke palačinke na bazi bjelanjaka koje obiluju bjelančevinama.
Nastavite čitati tekst i pronađite sedam recepata za sedam finih jela – po jedan za svaki dan ovoga tjedna.
Ponedjeljak, 1.9. – Varivo od kupusa i leće
Fino jelo može se napraviti i od skromnih namirnica. Ovo varivo od svježeg kupusa i crvene leće najbolji je dokaz toj tvrdnji. Jednostavno je za napraviti, a vrlo je fino i zasitno.
Utorak, 2.9. – Kremasta tjestenina sa sirom, špekom i graškom
Pasta alla carbonara je prepoznatljivo i kremasto talijansko jelo koje se jede diljem svijeta, a iznimno je popularno i u Hrvatskoj. Kremasta tekstura ne dobiva se dodavanjem vrhnja niti mlijeka već upotrebnom jaja i sira Pecorino, dok dubinu okusa daje guanciale.
Po uzoru na slavnu carbonaru nastalo je i ovo jelo s nešto većim popisom namirnica, a koje oduševljava na prvi griz.
Srijeda, 3.9. – Pileći gulaš s pivom
Napravite fino jelo od pilećeg mesa i piva. Imamo recept za amerikaniziranu verziju irskog gulaša u kojem glavnu riječ vode zabatci s kostima i tamno pivo.
Četvrtak, 4.9. – Kremasti slanutak
Slanutak u kremastom i gustom umaku sjajna je ideja kad želite pojesti nešto ukusno, a nemate puno vremena za pripremu jela. Upotrijebite li već kuhani slanutak iz konzerve, ovo jelo složit ćete u svega 20-ak minuta.
Petak, 5.9. – Losos u lisnatom tijestu
En croûte je francuski naziv za termičku obradu neke namirnice u tijestu – kako onome lisnatome, tako i onome za pite. Jedan od najpopularnijih specijaliteta tom tehnikom je saumon croûte, odnosno losos pečen u lisnatom tijestu.
Subota, 6.9. – Proteinska palačinke
Palačinke su mnogima omiljeni doručak, desert ili međuobrok. Ako ih napravite samo s bjelanjkom i bez brašna, dobit ćete ukusni proteinski zalogaj koji će postati savršeni izbor prije i nakon odlaska u teretanu.
Nedjelja, 7.9. – Svinjski kotleti
Svinjski kotleti uvijek su dobra ideja – bez obzira trebate li brzi ručak ili večeru. Servirati ih možete uz kuhani krumpir, rižu i tjesteninu, ili poslužiti s nešto svježeg domaćeg kruha i sezonske salate. Imamo recept za najsavršenije svinjske kotlete.
Prefino! 7 jednostavnih jela za svaki dan ovog tjedna u kojima ćete istinski uživati