Palačinke su mnogima omiljeni doručak, desert ili međuobrok – bez obzira preferirate li tanku i mekanu francusku verziju (crepes) ili deblje američke bucke.

Ako ih napravite na način koji je popularizirala Hailey Fernandes s TikToka – samo s bjelanjkom i bez brašna, pretvaraju se u proteinski zalogaj koje će postati savršen izbor i prije odlaska u teretanu ili nakon treninga.

U 100 grama jaja naći ćete oko 7 grama proteina. No u istoj količini bjelanjaka nalazi se 11 grama bjelančevina, ali i znatno manje kalorija i masti. Bjelanjak u kombinaciji s praškom za pecivo dobiva pahuljastu teksturu nalik na souffle.

Ove pečene palačinke poslužite s prilogom po želji – na raspolaganju vam je sve od nasjeckanog voća i orašastih plodova, do grčkog jogurta te maslaca od kikirikija.

Viralne palačinke s bjelanjkom - sastojci:

  • 125 ml bjelanjaka
  • 1 čajna žličica praška za pecivo
  • 1 čajna žličica cimeta
  • ½ zrele banane
  • prstohvat soli
  • ulje ili maslac za pečenje

Viralne palačinke s bjelanjkom - priprema:

  1. U blenderu pomiješajte bjelanjak, prašak za pecivo, cimet, bananu i nešto soli. Blendajte dok ne dobijete jednoličnu glatku smjesu.
  2. Ugrijte malo ulja ili maslaca na tavi pa ispecite palačinke. Za svaku palačinku upotrijebite oko 50 do 60 ml smjese, prelijte je na tavu i pecite oko dvije do tri minute dok se ne počnu pojavljivati mjehurići.
  3. Pažljivo okrenite palačinku i nastavite peći još jednu do dvije minute. Ponavljajte proces dok ne potrošite svu smjesu.
  4. Poslužite palačinke s prilogom po želji. Dobar tek!

Tako jednostavno, a prefino: Slatke ili slane palačinke iz pećnice koje će vam pojednostaviti život Palačinke iz pećnice - 6 Palačinke iz pećnice - 5 Palačinke iz pećnice - 4 +3 Palačinke iz pećnice - 3