Jeste li probali neko jelo koje je bilo tako ukusno da ste odmah htjeli pasti ničice i zaprositi ruku osobe koja ga je spremila? 
Ovaj oženi me slanutak ima upravo taj efekt na ljude, a predstavlja vegetarijansku verziju oženi me piletine, koja je prije nekoliko godina bila hit na društvenim mrežama. 
Slanutak se sljubljuje s iznimno kremastim i gustim umakom, koji možete pripremiti za samo 20 minuta. Baš zato nameće se kao odlična ideja kada želite pojesti nešto fino, a nemate puno vremena za kuhanje. 
Slanutak u kremastom umaku vrlo je fleksibilno jelo – poslužiti ga možete s kriškom kruha, u tortilji, na posteljici od kuhane riže, kvinoje ili s tjesteninom. 
Za pripremu jela možete samostalno skuhati slanutak ili pak upotrijebiti onaj iz konzerve.
Sastojci za slanutak:
- 450 g kuhanog slanutka
 - 250 ml povrtnog temeljca
 - 250 ml vrhnja za kuhanje
 - 60 g svježih listića špinata
 - 30 g sušenih rajčica
 - 30 g naribanog parmezana
 - 3-4 češnja češnjaka
 - 1 čajna žličica mediteranske mješavine začina
 - biljno ulje po želji
 - sol i papar po želji
 - svježi peršin po želji
 
Priprema slanutka:
- U većoj tavi ili loncu zagrijte nešto ulja pa na njemu prepirjajte sitno nasjeckane sušene rajčice i češnjak. Pirjajte oko jedne minute.
 - Podlijte jelo povrtnim temeljcem, umiješajte vrhnje za kuhanje i dodajte kuhani slanutak. Sve dobro promiješajte.
 - Začinite umak sa solju, paprom i mediteranskom mješavinom začina.
 - Kuhajte umak 10 do 15 minuta dok se ne zgusne.
 - Pred kraj kuhanja dodajte svježe listiće špinata i pričekajte da povenu.
 - Dodajte i naribani parmezan i sve dobro promiješajte.
 - Posolite i popaprite i po želji servirajte umak uz nešto svježeg peršina. Dobar tek!
 
Savjet plus:
Ako ne jedete namirnice životinjskog porijekla, ovaj recept možete učiniti potpuno veganskim. Umjesto vrhnja za kuhanje i parmezana upotrijebite biljnu alternativu za ta dva proizvoda.
 
    
        Dobra za probavu: Sol koju ljudi kupuju jer miriše po kuhanim jajima
        
                                                                                    
                
                    
 
                    
 
                    
 
                    
 
                    

              
              
              
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            