Pržen, kuhan, punjen, nariban ili zgnječen u pire, krumpir teško može razočarati. Pogotovo uz dodatak pokoje ploške slanine, maslaca ili sira.

1. Nariban, pa zapečen

Dosadile su vam klasične metode pripreme krumpira? Zašto ne biste ispekli krumpir u foliji, te ga s ribanim sirom i kiselim vrhnjem ispekli kao složenac? Možete ga poslužiti uz neko meso ili ribu, ali i samog jer je toliko fin da vam ništa ne treba uz njega. Imamo recept!

2. Francuski krumpir

Nitko ne zna zašto se složenac od ploški krumpira, kuhanih jaja i kobasica zapečenih u pećnici naziva francuski krumpir, ali znamo da smo u njemu uživamo generacijama. Ovdje možete pronaći recept.

3. Hrskavi krumpiri iz tave

Španjolski tradicionalni recept za dvostruku termičku obradu krumpira ne iziskuje puno vremena, a ni sastojaka. Ne trebate ni paliti pećnicu. Osim krumpira potrebno vam je tek malo peršina i češnjaka, maslinova ulja, maslaca i limun. Bacite se na pripremu. 

4. Recept za gröstl

Kad zamiriši kombinacija luka, slanine i krumpira iz tave potpuno je jasno zašto je Austrijancima gröstl omiljeni domaći specijalitet, a lako ga možete pripremiti i vi - provjerite recept.

5. Brzo varivo s kobasicama i krumpirom

Za pripremu finog variva ne treba vam mnogo vremena niti više od 20 minuta. Tu je brzinski recept za ukusno jelo sa žlicom od krumpira i kobasica.

6. Palačinke od krumpira

Latkes ili hrskave palačinke od krumpira su nezaobilazni dio židovske prehrane, a tradicionalan su prilog na svečanom ručku. Obično se služi s kiselim vrhnjem, a poneki uživaju u slatkoj varijanti s pireom od jabuka.

7. Krumpiri al Forno

Tradicionalno talijansko jelo jedno je od omiljenih na stolu chefa Jamieja Olivera. On ih priprema s u aromatiziranom začinskom umaku na bazi mlijeka i vrhnja za kuhanje. Isprobajte Jamiejev recept.

8. Kroketi

Za najhrskavije i najsočnije krokete od krumpira ne trebaju vam komplicirani sastojci. Tu je sve što treba znati.

9. Punjeni krumpir

Zapečeni krumpiri sa sirom i gljivama nisu rezervirani za vegetarijance, no poželite li pojačanje, dobro će doći pokoja ploška špeka. Isprobajte ih! 

10. Pire-krumpir sa sirom

Kultni francuski recept je poput zagrljaja u tanjuru. Isprobajte superkremastu fantaziju za koju će vam osim krumpra i sira trebati maslac i češnjak.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju