Jamie Oliver priprema krumpire al forno s komoračem i lukom u aromatiziranom začinskom umaku. Ovo dekadentno jelo može se poslužiti uz ribu i meso, no toliko je fino da se može jesti i kao samostalni obrok.

Britanski chef podijelio je recept za ove sočne krumpire na svojem YouTube kanalu.

Sastojci:
1 kg krumpira
2 glavice komorača
2 luka
8 češnja češnjaka
600 ml punomasnog mlijeka
400 ml vrhnja za kuhanje
5-6 inćuna u ulju
50 grama naribanog parmezana
6 lovorova lista
15 grama svježeg ružmarina
malo muškatnog oraščića
sol i papar po želji

Carsko meso Hrana i piće Trik Jamieja Olivera za najsočniju pečenu svinjetinu koja se topi u ustima

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.

2. Ogulite krumpire i narežite ih na ploške debljine oko 1 centimetara. Pomiješajte ih s narezanim komoračem i lukom te prebacite sve zajedno u pliću vatrostalnu posudu.

3. U posebnom loncu zagrijte mlijeko i vrhnje za kuhanje u koje ste dodali nasjeckani češnjak, inćune, ružmarin, lovorov list i malo muškatnog oraščića. Kratko kuhajte na umjerenoj temperaturi dok se okusi ne sljube.

4. Izvadite ružmarin i lovorov list iz lonca, dodajte većinu svježe naribanog parmezana, sve dobro promiješajte, posolite i popaprite po želji.

5. Tekućinu prelijte preko krumpira i komorača. Po vrhu krumpira naribajte ostatak parmezana.

6. Prekrijte vatrostalnu posudu aluminijskom folijom i tako pecite krumpire 30 minuta u pećnici.

7. Skinite aluminijsku foliju s posude i nastavite peći krumpire još 45 minuta. Dobar tek!

Kako Jamie Oliver priprema krumpire al forno pogledajte u njegovom YouTube videu.