Kao inspiracija za jednostavnu večeru dušu je dao krumpir. Osim što je spas za višak mesnih umaka poput bolonjeza ili gulaša, napuniti ga možete i omiljenim gljivama. Osim šampinjona poslužit će i vrganji ili trubače, a želite li se odmoriti od mesa, slaninu možete i izostaviti. 

Sastojci za punjeni krumpir: 

6-8 krumpira
250 g šampinjona
5 dag slanine
manja glavica luka
1 češanj češnjaka
začini (vlasac, peršin, sol, papar, muškatni oraščić)
1 žlica brašna
1 žlica maslaca
3 dl mlijeka
5 dag parmezana
5 dag mozarelle

1. Krumpire nemojte guliti. Dobro ih operite pa kuhajte 20 minuta.

2. Za to vrijeme popržite sitno nasjeckanu slaninu, luk i češnjak pa dodajte gljive te vlasac i peršin. Pirjajte dok ne omekšaju.

3. Popržite brašno na maslacu i dodajte mlijeko miješajući pa ubacite naribani sir.

4. Krumpire prepolovite, izdubite i napunite smjesom s gljivama te prelijte umakom od sira.

5. Pecite u limu za pečenje oko pola sata na 180 °C.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju