Kao inspiracija za jednostavnu večeru dušu je dao krumpir. Osim što je spas za višak mesnih umaka poput bolonjeza ili gulaša, napuniti ga možete i omiljenim gljivama. Osim šampinjona poslužit će i vrganji ili trubače, a želite li se odmoriti od mesa, slaninu možete i izostaviti.
Sastojci za punjeni krumpir:
6-8 krumpira
250 g šampinjona
5 dag slanine
manja glavica luka
1 češanj češnjaka
začini (vlasac, peršin, sol, papar, muškatni oraščić)
1 žlica brašna
1 žlica maslaca
3 dl mlijeka
5 dag parmezana
5 dag mozarelle
1. Krumpire nemojte guliti. Dobro ih operite pa kuhajte 20 minuta.
2. Za to vrijeme popržite sitno nasjeckanu slaninu, luk i češnjak pa dodajte gljive te vlasac i peršin. Pirjajte dok ne omekšaju.
3. Popržite brašno na maslacu i dodajte mlijeko miješajući pa ubacite naribani sir.
4. Krumpire prepolovite, izdubite i napunite smjesom s gljivama te prelijte umakom od sira.
5. Pecite u limu za pečenje oko pola sata na 180 °C.