Dosadile su vam klasične metode pripreme krumpira? Zašto ne biste ispekli krumpir u foliji te ga s ribanim sirom i kiselim vrhnjem ispekli kao složenac? Ovo jednostavno, ali fino jelo možete poslužiti uz neko meso ili ribu. No toliko je fino da ga možete jesti i samo, bez ikakvih drugih priloga.

Sastojci:

3 velika krumpira Russet s korom
400 ml punomasnog kiselog vrhnja
300 grama naribanog sira cheddara
1 ljutika
sol i bijeli papar po želji

Francuski krumpir Hrana i piće Francuski krumpir: Recept za kultno jelo iz 80-ih koje se lako priprema

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.

2. Krumpire dobro operite, osušite ih i svaki posebno zamotajte u aluminijsku foliju. Svaki krumpir ispikajte nožem na nekoliko mjesta.

3. Krumpire stavite peći u pećnicu oko 75 minuta, odnosno dok ne budu termički obrađeni do kraja.

4. Izvadite ih iz pećnice i pustite da se ohlade do kraja. Možete ih staviti i u hladnjak te ostaviti preko noći.

5. Naribajte kuhani krumpir s korom te pomiješajte sa sitno sjeckanom ljutikom, naribanim sirom i kiselim vrhnjem. Posolite i popaprite po želji.

Slika nije dostupna Hrana i piće Superhrskavo! Krumpirove trakice na koje se lako "zakačiti"

6. Pažljivo pomiješajte sve sastojke s dvije vilice. Vilice će vam omogućiti da sastojke sljubite na odgovarajući način, ali da ih ne pretvorite u pire.

7. Prebacite krumpire u namašćenu posudu i pecite na 220 Celzijevih stupnjeva oko pola sata. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju