Nakon cijelog dana spuštanja na skijama po planinama ništa ne vraća snagu kao tiroler gröstl – jelo za koje su vam potrebna tek tri osnovna sastojka koja najvjerojatnije već imate u kuhinji.

Osim luka, slanine i krumpira ubaciti možete i ponešto začina poput mljevene ljute ili slatke paprike koja će dati finu aromu, a prema želji dodajte i sjemenke kima. Austrijanci ovo jelo često poslužuju posipano peršinom, s pečenim jajetom na vrhu.

Za „slalom okusa“ uzmite voštani krumpir koji je najbolji odabir za ovaj austrijski specijalitet, a ako više volite šunku nego slaninu neće vam nitko zamjeriti zamijenite li ih u receptu. 

Sastojci za gröstl

200 g slanine
1 luk
500 g krumpira

Dodatno:
sol, papar
ulje za prženje

Priprema:

1. Skuhajte krumpir, ogulite ga i ostavite da se ohladi.

2. Zagrijte ulje u tavi, dodajte slaninu narezanu na ploškice i sitno sjeckani luk pa pržite deset minuta.

3. Izvadite luk i slaninu pa zagrijte na tavi krumpir narezan na ploške i pecite 10 minuta. Prema potrebi začinite.

4. Vratite slaninu i luk na tavu pa poslužite.

Hrskave palačinke u tren oka: Bucke od krumpira kojih se ne možemo zasititi Popečci Popečci Popečci +1 Popečci