Donosimo vam brzinski recept za ukusno jelo na žlicu od krumpira i kobasica te pokojeg začina.

Sastojci za varivo:

  • 2 kobasice po želji
  • 2 srednje velika krumpira
  • 1 luk
  • 2-3 češnja češnjaka
  • 1 litra pilećeg temeljca
  • 2-3 lista kelja
  • 1 žlica slatke crvene paprike
  • lovorov list
  • sol i papar po želji
  • biljno ulje za pirjanje

Priprema:

  1. U većem loncu zagrijte ulje pa na njemu prepržite kobasice narezane na kolutiće i propirjajte sitno nasjeckan luk.
  2. Dodajte nasjeckan češnjak i pirjajte sve zajedno još oko minute.
  3. U lonac ubacite krumpir narezan na manje kockice, sol i papar po želji pa sve zajedno zalijte pilećim temeljcem. Što je krumpir narezan na manje komadiće, to će mu manje vremena trebati za kuhanje.
  4. Varivo začinite crvenom paprikom i lovorovim listom. Sve zajedno kuhajte 10 do 15 minuta, odnosno dok se krumpir termički ne obradi do kraja. Pred kraj kuhanja dodajte nekoliko listova kelja.
  5. Poslužite uz svježi kruh i malo peršina. Dobar tek!

U tavi gotova za 10 minuta: Recept za španjolsku tortilju od krumpira i kobasice Španjolska tortilja Španjolska tortilja Španjolska tortilja - 5 +12 Španjolska tortilja

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju