Sastojci za varivo:
2 kobasice po želji
2 srednje velika krumpira
1 luk
2-3 češnja češnjaka
1 litra pilećeg temeljca
2-3 lista kelja
1 žlica slatke crvene paprike
lovorov list
sol i papar po želji
biljno ulje za pirjanje
Priprema:
1. U većem loncu zagrijte ulje pa na njemu prepržite kobasice narezane na kolutiće i propirjajte sitno nasjeckan luk.
2. Dodajte nasjeckan češnjak i pirjajte sve zajedno još oko minute.
3. U lonac ubacite krumpir narezan na manje kockice, sol i papar po želji pa sve zajedno zalijte pilećim temeljcem. Što je krumpir narezan na manje komadiće, to će mu manje vremena trebati za kuhanje.
4. Varivo začinite crvenom paprikom i lovorovim listom. Sve zajedno kuhajte 10 do 15 minuta, odnosno dok se krumpir termički ne obradi do kraja. Pred kraj kuhanja dodajte nekoliko listova kelja.
5. Poslužite uz svježi kruh i malo peršina. Dobar tek!