Kroketi od krumpira nikad nisu bili hrskaviji i finiji! Probajte ih napraviti po našem receptu, sigurno baš sve iz ovoga recepta već imate pri ruci. Skuhajte krumpir, dodajte začine, uključite i svoje najmanje ukućane pa zajedno umijesite krokete. Da, toliko je jednostavno i zabavno! Pripremite omiljene umake i zdjelu sezonske salate ili uz njih zagrijte gulaš od jučer, slažu se baš sa svime! I ne zaboravite uz njih poslužiti čašu piva.

U trendu Limun kocke s grčkim jogurtom Jednostavno Lagane, osvježavajuće i silno ukusne: Recept za limun kocke s grčkim jogurtom Slani kolač s tikvicama i parmezanom Brzo i prefino Bolji od kruha: Recept za slani kolač s tikvicama i parmezanom Osijek Slavonski izlet Prije sam obišao Andaluziju, Maroko, Siciliju... Dojmovi mog prvog posjeta Osijeku, koji mi se praktični nalazi "na pragu"

Ako krumpiru kažete da, ali kroketima kažete ne jer vam recept za pohane krumpire bolje zvuči i s njim imate manje posla, tko smo mi da vam proturječimo?!

Probajte i ove slasne, aromatične bucke od krumpira, u Britaniji ih služe za doručak, vi ih poslužite kad god vam dođe volja.

Sastojci:

500 g krumpira
150 g glatkog brašna
120 ml mlijeka
2 žlice ribanog parmezana
2 jaja (jedno u tijesto, jedno za prženje)
30 g maslaca
5 g soli
na vrh noža muškatnog oraščića

150 g krušnih mrvica (za prženje)

Priprema:

1. Operite krumpire i stavite ih kuhati cijele. Kuhajte ih oko 25-30 minuta. Ocijedite vodu i ostavite krumpire da se kratko ohlade, potom ih ogulite i protisnite kroz prešu ili ih usitnite gnječilicom za krumpir.

2. Dodajte sol, muškatni oraščić, parmezan i maslac pa nastavite gnječiti. Dodajte jaje pa sve još kratko izmiješajte. Potom malo-pomalo dodajte mlijeko, a potom i brašno pa umijesite lijepo podatno tijesto koje se ne lijepi za ruke.

3. Formirajte krokete, stavite ih na lagano pobrašnjeni pladanj i odložite u hladnjak na najmanje pola sata.

4. U jednom dubljem tanjuru vilicom umutite drugo jaje, a u drugi stavite krušne mrvice pa svaki kroket prvo umočite u jaje, a onda uvaljajte u mrvice.

5. U dubljoj tavi zagrijte ulje pa pržite krokete do zlatne boje (oko 2-3 minute). Vadite ih iz ulja i odlažite na tanjur koji ste prekrili papirnatim ubrusima kako bi upili višak masnoće.

6. Poslužite odmah uz omiljene umake i sezonsku salatu ili kao prilog mesnim jelima.