Kroketi od krumpira nikad nisu bili hrskaviji i finiji! Probajte ih napraviti po našem receptu, sigurno baš sve iz ovoga recepta već imate pri ruci. Skuhajte krumpir, dodajte začine, uključite i svoje najmanje ukućane pa zajedno umijesite krokete. Da, toliko je jednostavno i zabavno! Pripremite omiljene umake i zdjelu sezonske salate ili uz njih zagrijte gulaš od jučer, slažu se baš sa svime! I ne zaboravite uz njih poslužiti čašu piva.

Ako krumpiru kažete da, ali kroketima kažete ne jer vam recept za pohane krumpire bolje zvuči i s njim imate manje posla, tko smo mi da vam proturječimo?!

Probajte i ove slasne, aromatične bucke od krumpira, u Britaniji ih služe za doručak, vi ih poslužite kad god vam dođe volja.

Sastojci:

500 g krumpira
150 g glatkog brašna
120 ml mlijeka
2 žlice ribanog parmezana
2 jaja (jedno u tijesto, jedno za prženje)
30 g maslaca
5 g soli
na vrh noža muškatnog oraščića

150 g krušnih mrvica (za prženje)

Priprema:

1. Operite krumpire i stavite ih kuhati cijele. Kuhajte ih oko 25-30 minuta. Ocijedite vodu i ostavite krumpire da se kratko ohlade, potom ih ogulite i protisnite kroz prešu ili ih usitnite gnječilicom za krumpir.

2. Dodajte sol, muškatni oraščić, parmezan i maslac pa nastavite gnječiti. Dodajte jaje pa sve još kratko izmiješajte. Potom malo-pomalo dodajte mlijeko, a potom i brašno pa umijesite lijepo podatno tijesto koje se ne lijepi za ruke.

3. Formirajte krokete, stavite ih na lagano pobrašnjeni pladanj i odložite u hladnjak na najmanje pola sata.

4. U jednom dubljem tanjuru vilicom umutite drugo jaje, a u drugi stavite krušne mrvice pa svaki kroket prvo umočite u jaje, a onda uvaljajte u mrvice.

5. U dubljoj tavi zagrijte ulje pa pržite krokete do zlatne boje (oko 2-3 minute). Vadite ih iz ulja i odlažite na tanjur koji ste prekrili papirnatim ubrusima kako bi upili višak masnoće.

6. Poslužite odmah uz omiljene umake i sezonsku salatu ili kao prilog mesnim jelima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju