Tema: #sir

Hrskav izvan, mekan iznutra: Trik Jamieja Olivera za savršeni tost sa sirom

13.3.2019
Tost sa sirom

Jamie Oliver priprema takozvani tost sa sirnom krunom. U izradi koristi tavu s neprianjajućim dnom te svega tri namirnice: integralni kruh, maslac te sir cheddar.

Senzacija! Rolice s piletinom, gljivama i puno sira

25.5.2018
Proljetne rolice - 3

Otišli smo korak dalje od klasičnog azijskog recepta i odlučili se za europsku varijantu s lako dostupnim sastojcima...

Savjeti pizza-majstora: 10 pogrešaka zbog kojih vam pizza ne uspijeva

18.1.2018
Pizza

Najbolje brašno za pizzu je nulerica, a zamijeniti ga može i mješavina glatkog i oštrog u određenim omjerima...

Hit-destinacija: Zaštićeno selo na jugu Europe koje skriva "nacionalno blago"

22.1.2018
Roquefort - 3

Tajna karakterističnog okusa kremastog sira jest dozrijevanje u pećinama Cambalou koje imaju savršen omjer vlage i cirkulacije zraka...

Brze kiflice sa sirom: Recept koji će voljeti sve generacije

17.1.2019
Kiflice s feta sirom

Kiflice sa sirom? Da, ali kiflice s integralnim brašnom i feta sirom! Ispecite ih još danas, jedite ih i sutra, i preksutra... naravno, ako vam ostane koja!

Skuhali ste bezličnu juhu ili umak? Spasite stvar trikom talijanskih kuhara

11.1.2019
Juha

Kao pandan našoj juhi od kamena Talijani imaju svoju supernamirnicu koja bez obzira na neuglednu vanjštinu stvara čuda od okusa...

Čuvar tradicije: Kuhar koji je Hrvatskoj predstavio janjeći pršut i najbolji sir na svijetu

9.1.2019
Norveška kuhinja - 2

Norveškog chefa Nils-Henninga Nesjea, nepopravljivog zaljubljenika u lokalne namirnice i tradicionalne recepte koje priprema na moderan način, upoznali smo na božićnom okupljanju u norveškoj rezidenciji, gdje je sa chefom kuhinje u Sheratonu Matijom Balentom odmjerio snage u pripremi bakalara.

Zaboravite sendviče: Švicarci poslužuju fondue i u avionu!

13.12.2018
Fondue

Fondue se radi prema tradicionalnom receptu, koji kaže da je potrebno 50 posto sira Gruyere te 50 posto sira Vacherin Fribourgeois. Serviran je uz kruh za „umakanje“, a cijelo zadovoljstvo ima i cijenu, koja će vas stajati 17 franaka (oko 100 kuna).