Tema: #sir

Skuhali ste bezličnu juhu ili umak? Spasite stvar trikom talijanskih kuhara

11.1.2019
Juha

Kao pandan našoj juhi od kamena Talijani imaju svoju supernamirnicu koja bez obzira na neuglednu vanjštinu stvara čuda od okusa...

Čuvar tradicije: Kuhar koji je Hrvatskoj predstavio janjeći pršut i najbolji sir na svijetu

9.1.2019
Norveška kuhinja - 2

Norveškog chefa Nils-Henninga Nesjea, nepopravljivog zaljubljenika u lokalne namirnice i tradicionalne recepte koje priprema na moderan način, upoznali smo na božićnom okupljanju u norveškoj rezidenciji, gdje je sa chefom kuhinje u Sheratonu Matijom Balentom odmjerio snage u pripremi bakalara.

Zaboravite sendviče: Švicarci poslužuju fondue i u avionu!

13.12.2018
Fondue

Fondue se radi prema tradicionalnom receptu, koji kaže da je potrebno 50 posto sira Gruyere te 50 posto sira Vacherin Fribourgeois. Serviran je uz kruh za „umakanje“, a cijelo zadovoljstvo ima i cijenu, koja će vas stajati 17 franaka (oko 100 kuna).

Slavni tart: Recept za francusku pitu od sira i luka

18.12.2017
Tart

Mirisi karameliziranog luka i mediteranskih začina navest će vas da sve zaboravite i uživate do posljednje šnite...

Savršenstvo bez mane: Pire-krumpir s rastopljenim sirom koji bismo jeli svaki dan

22.10.2018
Aligot

Umjesto Laguiole i Auvergnea može se koristiti i naribana mozzarella ili sir Gruyere, a da bi se postigla elastična tekstura, današnji se kuhari služe i zagrijanim vrhnjem za kuhanje.

Zabranjena hrana: Zemlje u kojima ne smijete kupiti francuski sir, čokoladna jaja ili krvavice

19.10.2018
Camembert

U nekim dijelovima svijeta čokoladna jaja s igračkom se ne mogu kupiti kako ne bi naštetila mališanima, a francuski ili talijanski sir zabranjen je iz polotičkih razloga...

Brzo i sočno: Recept za ćufte u bijelom umaku iz pećnice

15.10.2018
Okruglice

Izvana lagano hrskave, a iznutra sočne mesne loptice izvrsno se nadopunjuju s kremastim bijelim umakom od sira i vrhnja...

Ta tri neodoljiva sastojka: Recept za punjeni krumpir s gljivama i sirom

3.10.2018
Krumpir

Jelo koje spaja vegetarijance i ljubitelje mesa zasigurno su zapečeni krumpiri sa sirom i gljivama, no poželite li pojačanje, dobro će doći pokoja ploška špeka...