Jedno od idealnih jela, dobra za druženje, ali i glad, pizza je već desetljećima prisutna u našoj kulturi. Lijepo je napraviti i domaću pizzu, ali pritom pazite na sljedeće detalje:

Debljina tijesta
Nemojte pretjerivati s tijestom. Jasno nam je kako mislite da će pizza biti sočnija ako tijesta bude više, ali to je potpuno pogrešno. Naravno, ne smije biti ni pretanka, da ne bi slučajno pukla pri pečenju, ili vam sredina ostala u pećnici...

Previše sira
U pravilu, pizza je nezamisliva bez sira. Ali znajte da ste s količinom sira pretjerali ako ispod njega ne vidite ostale sastojke i umak. Ako ih vidite, sve je u redu i nema razloga za brigu, ali ako ne, maknite višak sira svakako. Nije vam ovo fondue!


Raspoređivanje namirnica
Nekad radi žurbe na tijesto samo pobacamo sastojke ne razmišljajući kako se zbog toga pizza možda neće ravnomjerno ispeći. Zato, u kakvoj god žurbi bili, uvijek pripazite kod raspoređivanja sastojaka.

Meso na pizzi
Naravno da su kulen i pršut dobrodošli, ali ni slučajno ne stavljajte sirovo meso bilo koje vrste na pizzu, jer postoji mogućnost da se neće ispeći, a u tom slučaju riskirate razne bolesti i bakterije poput trihinoze ili salmonele… Bolje malo prodinstajte kockice bifteka prije stavljanja.


Pet minuta
Kad se čini da je pizza gotova, ostavite je još malo u pećnici. Ako je izvadite odmah nakon pečenja moguće je da korica ne bude dovoljno hrskava, tako da za svaki slučaj neka odstoji još pet minuta. Također, i nakon vađenja je režite tek nakon pet minuta, kad se malo ohladi. Ni naknadna kap maslinjaka neće naškoditi...

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju