• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #kako kuhati

Savjeti pizza-majstora: 10 pogrešaka zbog kojih vam pizza ne uspijeva

Najbolje brašno za pizzu je nulerica, a zamijeniti ga može i mješavina glatkog i oštrog u određenim omjerima...

Nika Borovac 19.09.2021 07:43 komentari
viber Created with Sketch.
Pizza
Pizza (Foto:Thinkstock/Guliver)

Galerija Pizza - 1 1 Pizza - 4 1 Pizza - 3 1 Pizza - 2 1

U trendu Bivša vojna baza Panos na Velebitu - 1 Panos na Velebitu Ruina s pogledom: Može li devastirana vojna baza dobiti novi život? Kaubojski grah s mljevenim mesom Tjedni jelovnik Brzo gotova i puna okusa: 7 neodoljivih jela za ovaj tjedan Luksemburg Gdje su Split i Zagreb? 10 najskupljih stanarina u Europi: Prvi grad na listi nije niti London, a niti Pariz

Volite li pizzu s pršutom, nemojte ga stavljati na vrh kako ne bi zagorio. Umjesto toga stavite ga na tijesto premazano umakom od rajčice i zatim preko njega posložite sve ostale sastojke. Tako će pizza poprimiti dobar okus, a pršut će zadržati sočnost.

Radite li pizzu sa slanim inćunima, kako ne bi bila previše slana, prethodno ih isperite ih pod vodom i osušite. Šampinjone pak ostavite da odstoje tri do četiri sata na sobnoj temperaturi kako tijesto ne bi preuzelo njihovu vlažnost i postalo gnjecavo.

Nikad previše sira…

Iako mnogi misle da na pizzi nikad ne može biti previše sira, to nije točno. Problem nastaje kad tijesto više ne može izdržati težinu sira, pa pizza izgubi svoj oblik.

More nadjeva

Osim poučka o "urušavanju" tijesta, kao što je slučaj s viškom sira, previše dodataka znači da se pizza neće ravnomjerno ispeći. Lako se može dogoditi i da tijesto zagori, a nadjev nije ni približno gotov.

Poučak o povrću

Dodavanjem previše povrća koje pušta vodu, kao što je slučaj s tikvicama, tijesto za pizzu može nakon pečenja postati gnjecavo. Isto vrijedi i ako se povrće koje sadrži puno vode reže na prevelike komade.

Ledeno doba

Pizzu uvijek stavite u prethodno zagrijanu pećnicu, i to na što višu temperaturu. Peče li se na niskoj temperaturi, tijesto može biti premekano ili vlažno. 

Samo opušteno

Koristite li kupovno tijesto ili domaće koje je bilo u hladnjaku, prije pečenja mu pružite dovoljno vremena da se zagrije na sobnu temperaturu. U suprotnom će biti tvrdo i neukusno.

Valjak neuspjeha

Koristite li valjak za tijesto, budite oprezni kako ga ne biste previše razradili i ispuhali sve one mjehuriće zraka koji pružaju fantastičnu strukturu. Umjesto valjka bolje je zaprljati ruke.

Znate li zašto su se ljudi nekoć bojali vilice i tople vode? Kupanje Orloj - 3 Versailles dvorac +0 Vilice

Papir spoticanja

Papir za pečenje odlična je stvar za kolače, ali ne i za pečenje pizze jer se tijesto neće uspjeti dovoljno zagrijati. Pecite je na nauljenom limu ili kamenu za pizzu.

Već se vidi stol…

Talijani su poznati po tankom tijestu, ali i oni znaju zadržati mjeru u razvlačenju prije nego što postane prozirno. Razvucite ga, ali ipak ne previše tanko jer neće moći izdržati nadjev. Idealna je debljina između 3,5 i 6 milimetara.

Minute kao godine

Dobru pizzu isplati se čekati pa je ostavite pet minuta u ugašenoj pećnici prije posluživanja kako bi se okusi lijepo povezali.

Pogrešno brašno

Dobar je odabir brašna za pizzu sitno mljeveno, tip 00, odnosno nulerica, ali poslužit će i glatko. Možete mu dodati i oštrog, ali nemojte pretjerati, neka ga ne bude više od trećine na ukupnu količinu.

 

  • #kako kuhati
  • #pizza
  • #tijesto
  • #Italija
  • #pršut
  • #sir
  • #gljive
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Poznati chef savjetuje: Najjednostavniji način za trančiranje cijelog pileta
Škola kuhanja
Mario Mihelj savjetuje: Najjednostavniji način za trančiranje cijelog pileta
Tamo gdje je Krk najbliži kopnu: "Loše vrijeme" dio je čarolije
Maltempo
Tamo gdje je Krk najbliži kopnu: Svjetionik na kojem je "loše vrijeme" dio čarolije, a u kojem možete prespavati
Focaccia od kiselog tijesta recept
Savršenstvo bez mane
Nije brzo, ni jednostavno, ali…Recept za talijansku pogaču koja je toliko fina da se jede bez ikakvih dodataka
Maslac od jabuka recept
Jednostavan recept
Ovaj "maslac" od jabuka savršen je izbor za namazati na kruh – ili palačinke
Srednjovjekovni spektakl na Medvedgradu: Viteški turniri, borbe s bakljama i suđenja coprnicama
Ideja za vikend
Srednjovjekovni spektakl na Medvedgradu: Viteški turniri, borbe s bakljama i suđenja coprnicama
Piletina i krumpir u vrhnju: Recept koji sasvim običnom jelu daje novu dimenziju
Kremasto
Piletina i krumpir u vrhnju: Recept koji sasvim običnom jelu daje novu dimenziju
Brzo gotova i puna okusa: 7 neodoljivih jela za ovaj tjedan
Tjedni jelovnik
Brzo gotova i puna okusa: 7 neodoljivih jela za ovaj tjedan
Ruina s pogledom: Može li devastirana vojna baza dobiti novi život?
Panos na Velebitu
Ruina s pogledom: Može li devastirana vojna baza dobiti novi život?
10 najskupljih gradova za podstanare u Europi: Niti London, a niti Pariz nije prvi na listi
Gdje su Split i Zagreb?
10 najskupljih stanarina u Europi: Prvi grad na listi nije niti London, a niti Pariz
Počinje Passion Week! 16 restorana diljem zemlje ove jeseni nudi promotivne menije, evo kako do njih
Pokrovitelj Mastercard
Počinje Passion Week! 16 restorana diljem zemlje ove jeseni nudi promotivne menije, evo kako do njih
Vela i Mala Sestrica: Otočići bez stanovnika s pričom koja svijetli dalje od njihovih obala.
Pogledajte fotografije
Vela i Mala Sestrica: Otočići bez stanovnika s pričom koja svijetli dalje od njihovih obala
Pun iznenađenja: Grad pod kojim teče tekuće srebro, a kolači se poslužuju - s čipkom
Pun iznenađenja
Lijepa Idrija usred još ljepše prirode: Grad pod kojim teče tekuće srebro, a kolači se poslužuju - s čipkom

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Srušio se zrakoplov talijanskih zračnih snaga, poginule obje osobe u avionu
NESTAO S RADARA
Užas u susjedstvu: Srušio se vojni zrakoplov, ima mrtvih
MORH: Redovite dnevne i noćne letačke aktivnosti borbenih aviona Rafalea
Svakodnevno
MORH uputio upozorenje: "Očekujte to danju i noću u cijeloj Hrvatskoj"
Masakr u susjedstvu: Otac kamenom zatukao i ubio ženu i sina, kćeri se bore za život
Sumanuti čin
Masakr u susjedstvu: Otac kamenom zatukao i ubio ženu i sina, kćeri se bore za život
show
Izabel Kovačić zatvara svoju trgovinu u Zagrebu
''vaša podrška...''
Kovačićeva Izabel iznenadila objavom neočekivane odluke: ''Zatvaramo jedno poglavlje...''
Turska pjevačica Güllü tragično je preminula u 52. godini
"Svi znamo da je..."
Preminula poznata pjevačica nakon pada s balkona, tužnu vijest je objavila njezina kćer
Sandra Bagarić bila na predstavi sa sinom i suprugom Darkom Domitrovićem
rijetko ga pokazuje
Sandra Bagarić u izlazak povela zgodnog sina, evo kako mladić izgleda!
zdravlje
Lijek koji milijuni već uzimaju štiti od dugog COVID-a?
Iznenađujući rezultati nove studije
Lijek koji milijuni već uzimaju štiti od dugog COVID-a?
Šokantna istina o slanini: Povezuje se s rakom i demencijom – ali postoji sigurna granica
Nutricionisti otkrivaju
Šokantna istina o slanini: Povezuje se s rakom i demencijom – ali postoji sigurna granica
Iscjedak kao bjelanjak: Kada se javlja i što znači?
Vezan je za plodnost
Iscjedak kao bjelanjak: Kada se javlja i što znači?
zabava
Nezgoda u kuhinji postala hit: Pokušala pomoći pa sama nastradala
Kakav peh!
Nezgoda u kuhinji postala hit: Pokušala pomoći pa sama nastradala
U jednoj od najpoznatijih serija osvanula hrvatska putovnica, a obožavatelji se smiju propustu
Nisu se baš potrudili
U jednoj od najpoznatijih serija osvanula hrvatska putovnica, a obožavatelji se smiju propustu
Medvjedi su sve lukaviji, ne bi znali što se dogodilo da ga kamera nije uhvatila na djelu
Wow!
Medvjedi su sve lukaviji, ne bi znali što se dogodilo da ga kamera nije uhvatila na djelu
tech
Policajac u šoku nakon što je zavirio u vozilo: Zaustavio je automobil zbog prekršaja, a nije mogao naplatiti kaznu
Sve objavili na Facebooku
Policajac u šoku nakon što je zavirio u vozilo: Zaustavio je automobil zbog prekršaja, a nije mogao naplatiti kaznu
Nedostatak rezervnih dijelova prisiljava ratnu mornaricu SAD-a na ekstremne mjere održavanja, a razlog problema je nevjerojatan
To ne zvuči dobro
Nedostatak rezervnih dijelova prisiljava ratnu mornaricu SAD-a na ekstremne mjere održavanja, a razlog problema je nevjerojatan
Razvijeno najmoćnije kvantno računalo dosad, ima rekordan broj kubita i nema mane prethodnih sustava
"Temelji su postavljeni"
Razvijeno najmoćnije kvantno računalo dosad, ima rekordan broj kubita i nema mane prethodnih sustava
sport
Nogometaši Dinama ipak moraju u Beograd: Čeferinovo pravilo napravilo rusvaj u zadnji čas
europski ispit
Nogometaši Dinama ipak moraju u Beograd: Čeferinovo pravilo napravilo rusvaj u zadnji čas
Strava pred europsku utakmicu: Huliganski sukob u centru grada, zloglasni huligani poraženi na domaćem terenu
užas!
Strava pred europsku utakmicu: Huliganski sukob u centru grada, zloglasni huligani poraženi na domaćem terenu
Mario Kovačević najavio Maccabi Tel-Aviv pa potvrdio ozljedu Sergija Domingueza
Najava Maccabija
Kovačević potvrdio veliki udarac uoči gostovanja u Srbiji: Otpao važan prvotimac
tv
U dobru i zlu: Puno je prošlo od kada su se zadnji put vidjeli
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Puno je prošlo od kada su se zadnji put vidjeli
Skrivena sudbina: Nije ih imao hrabrosti pogledati u oči nakon svega
SKRIVENA SUDBINA
Skrivena sudbina: Nije ih imao hrabrosti pogledati u oči nakon svega
Supertalent: Audicijski nastup u dvanaestoj sezoni Supertalenta - Ana Jurić
NEUGODNA SITUACIJA!
Anin nastup dugo ćemo pamtiti, a Martina vjerojatno još dulje! Što mislite o njezinom ponašanju?
putovanja
Ruina s pogledom: Može li devastirana vojna baza dobiti novi život?
Panos na Velebitu
Ruina s pogledom: Može li devastirana vojna baza dobiti novi život?
Brzo gotova i puna okusa: 7 neodoljivih jela za ovaj tjedan
Tjedni jelovnik
Brzo gotova i puna okusa: 7 neodoljivih jela za ovaj tjedan
Počinje Passion Week! 16 restorana diljem zemlje ove jeseni nudi promotivne menije, evo kako do njih
Pokrovitelj Mastercard
Počinje Passion Week! 16 restorana diljem zemlje ove jeseni nudi promotivne menije, evo kako do njih
novac
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
iznad očekivanja
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
Kako je bivša mikrobiologinja izgradila kozmetički brend vrijedan 150 milijuna dolara
Stvara lijepe stvari
Kako je bivša mikrobiologinja izgradila kozmetički brend vrijedan 150 milijuna dolara
Sve što dotakne pretvara u zlato: Bivši engleski nogometaš gradi carstvo i u zdravstvu
Zabija izvan terena
Sve što dotakne pretvara u zlato: Bivši engleski nogometaš gradi carstvo i u zdravstvu
lifestyle
Lejla Filipović izdanje razigrala detaljima ukrašenima životinjskim uzorkom
ELEGANTNO I U TRENDU
Cijela kombinacija je top, ali najviše pažnje privlače tenisice Lejle Filipović
Samantha 17:Legendarni ruž osamdesetih
KULTNI RUŽ
Nosile su ga generacije, a pamtimo ga i danas: Kako je ruž nijanse Samantha 17 ušao u legendu?
Stan u Čitluku koji očarava detaljima i minimalizmom
inspiracija iz čitluka
Pogledajte Vanjin stan koji je toliko topao i ugodan. Ni ova ga hladna boja u tome nije spriječila
sve
Izabel Kovačić zatvara svoju trgovinu u Zagrebu
''vaša podrška...''
Kovačićeva Izabel iznenadila objavom neočekivane odluke: ''Zatvaramo jedno poglavlje...''
Turska pjevačica Güllü tragično je preminula u 52. godini
"Svi znamo da je..."
Preminula poznata pjevačica nakon pada s balkona, tužnu vijest je objavila njezina kćer
Nezgoda u kuhinji postala hit: Pokušala pomoći pa sama nastradala
Kakav peh!
Nezgoda u kuhinji postala hit: Pokušala pomoći pa sama nastradala
Meso
Štetno i nepotrebno

5 vrsta hrane koju ne bismo trebali kupovati u supermarketima

Lažni sirevi okusom i teksturom podsjećaju na pravi, ali zavirimo li u sastav takvih umjetnih proizvoda, nerijetko ćemo pronaći brojne nezdrave sastojke... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Slika nije dostupna Hrana i piće

    5 trikova kako napraviti savršenu pizzu

  • Parmigiano Reggiano Hrana i piće
    Kako odabrati original?

    Kultni talijanski sirevi: Koja je razlika između Parmigiana Reggiana i Grana Padana?

  • Meso Hrana i piće
    Štetno i nepotrebno

    5 vrsta hrane koju ne bismo trebali kupovati u supermarketima

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close