Jedan od načina na koji možete kod kuće dobiti kvasac bez potrebe za odlaskom u kupovinu jest pomoću sirovog dizanog tijesta. Nakon što zamijesite tijesto s kvascem za pizzu, kruh, peciva ili neto drugo što pravite, odvojite jedan komad veličine loptice za stolni tenis i stavite u staklenku koju prethodno operite i dobro osušite.

U trendu Šetnica kroz Kanal sv. Ante - 2 Kao iz bajke Četiri i pol kilometra ljepote: Put na kojem se spajaju grad i more, priroda i povijest Kremasta tjestenina s tikvicama Tjedni jelovnik Brzo, lagano i povoljno: 7 neodoljivih ljetnih jela za koja vam pećnica ne treba Spud Bud Spud Bud Hit-krumpiri zbog kojih se čekalo u ogromnim redovima na Dolcu sele se na more

Odvojite komad platna i poklopite staklenku s kvascem pa pričvrstite gumicom i stavite u hladnjak. Kada vam zatreba kvasac, prelijte tijesto s malo ugrijanog mlijeka – pripazite da bude mlako, a ne vruće i dodajte malo šećera te prebacite na toplo. Kad naraste, dobit ćete kvasac koji možete koristiti za pripremu tijesta i ponovite postupak.

Ako svaki tjedan ponavljate postupak, koliko je kvasac otprilike i dobar za uporabu, možete ga imati praktički zauvijek. 

10 najboljih zamjena za jaja koje spašavaju kad ne želite do dućana Tiramsu se može napraviti i bez jaja i slatkog sira Palačinke iz pećnice Palačinke +4 Carbonara