Tema: #meso

5 čestih grešaka koje radimo kad pohamo meso

26.10.2016
Pohanje

Jeftini komadi mesa idealni su za pohanje, no pritom treba znati da će dobar okus imati samo oni komadi koje ste prethodno omekšali.

10 najčešćih grešaka zbog kojih nam mesni umaci i gulaš ispadaju loše

15.11.2017
Gulaš

Smjesa od maslaca i brašna u jedankim omjerima čuda radi za umak koji želite zgusnuti, a lako ćete i omekšati tvrdu junetinu.

Raj za ljubitelje roštilja: Novo hit-mjesto u Zagrebu gdje se meso priprema 24 sata

8.11.2018
Smokeraj

Brišete li sline dok gledate kako Amerikanci rade čuda iz smokera, navratite u raj za dimljeno meso u centru Zagreba i iskušajte slasti hrvatskog slow food BBQ-a...

Recept za najfiniju savijaču od mljevenog mesa i gljiva

17.10.2018
Savijača

Svaka obitelj ima svoj trik zašto su baš njezine savijače najbolje, a ova jesenska poslastica slast duguje maslacu i mineralnoj vodi...

Važna je hrskava korica! 5 pogrešaka zbog kojih nam pečeno carsko meso ispada loše

8.3.2018
Carsko meso - 5

Želite li postići dubinu okusa, važno je utrljati začine u kožu carskog mesa. Sa svinjetinom se odlično slaže i paprika, čili, ružmarin, kumin, korijander i đumbir.

5 grešaka zbog kojih nam gulaš ispada loše

1.3.2018
Gulaš

Mljevena slatka paprika nezaobilazan je začin u kuhanju gulaša. No umjesto da je dodate u umak, njome natrljajte kockice mesa za gulaš pa ih prepržite na nešto ulja.

Mmm, tope se u ustima! Recept za najsočnija rebarca iz pećnice

6.10.2016
Pečena rebra (Foto: Getty Images)

Mesoljupci obožavaju pečena rebra s roštilja, no ovo ukusno jelo može se napraviti i u pećnici uz malo mašte i truda.

Recept zbog kojeg je Gordon Ramsay postao zvijezda

22.3.2016
Govedina Wellington

Biftek Wellington je tradicionalno britansko jelo koje se sastoji od ovog dijela junetine pečenog u lisnatom tijestu. Isprobajte autorski recept Gordona Ramseya, koji se topi u ustima, a slavnog je šefa kuhinje pretvorio mega zvijezdu.