Tema: #meso

3 trika uz koje crveno meso više nikada neće ispasti tvrdo i žilavo

23.6.2016
Crveno meso

Koliko vam se puta dogodilo da kupite lijepi komad mesa, no kada ste ga pripremili, ostalo je tvrdo i suho? Mi imamo 3 jednostavna rješenja

Primitivni roštilj: Trik za pečenje sočnog i ukusnog mesa u prirodi

11.5.2018
Pečeno meso

U nekim dijelovima svijeta ovakva vrsta termičke obrade koristi se i danas, a osim primitivnog načina pečenja koriste se i trikovi za paljenje vatre bez šibica i upaljača.

2 najveće greške u pečenju mesa na tavi zbog kojih ručak nema dobar okus

10.5.2018
Meso

U prepunoj tavi meso se ne može kvalitetno i ravnomjerno ispeći, zbog čega ćemo dobiti odreske koje su na nekim dijelovima presušeni, a na drugim nedovoljno pečeni.

Pec, pec: Najveća greška kod pečenja mesa na roštilju

28.2.2017
Roštilj

Savršeno pečen odrezak ima karameliziranu površinu, a iznutra je sočan, te se topi u ustima prilikom svakog zalogaja.

Začinski maslac: Domaći namaz za zdravi doručak ili neodoljivi roštilj

6.4.2018
Maslac

Maslac koji miriše na bosiljak, korijandar i vlasac ili kopar odličan je dodatak vrućem tostu, povrću kuhanom na pari ili mesu...

Stop tvrdom mesu: Trikovi uz koje će uvijek biti mekano i sočno

6.10.2017
Gulaš

Spriječite najčešće pogreške pripreme odrezaka ili gulaša i uživajte u neodoljivom mesu koje se topi u ustima

Važna je hrskava korica! 5 pogrešaka zbog kojih nam pečeno carsko meso ispada loše

8.3.2018
Carsko meso - 5

Želite li postići dubinu okusa, važno je utrljati začine u kožu carskog mesa. Sa svinjetinom se odlično slaže i paprika, čili, ružmarin, kumin, korijander i đumbir.

5 grešaka zbog kojih nam gulaš ispada loše

1.3.2018
Gulaš

Mljevena slatka paprika nezaobilazan je začin u kuhanju gulaša. No umjesto da je dodate u umak, njome natrljajte kockice mesa za gulaš pa ih prepržite na nešto ulja.