Ovaj tjedan jedemo ukusnu hranu koja će se svidjeti svim generacijama. Biramo klasične kombinacije poput tjestenine s umakom bolonjez, riže i piletine, te finih svinjskih kotleta u mirisnom umaku.

Za one koji ne jedu meso tu je ukusno varivo od leće, lisnatog kelja i krumpira te turske tanke pogače sa sirom i špinatom.

Naći će se nešto i za ljubitelje slatkog – ovoga tjedna predlažemo vam banana-kruh s dodatkom čokolade koji možete poslužiti kao desert, međuobrok, ali i ukusan doručak.

Nastavite čitati tekst i pronađite po jedan sjajni recept za svaki dan ovoga tjedna.

Turske pogače punjene sirom i špinatom Turske pogače punjene sirom i špinatom (Foto: Getty Images)

Ponedjeljak, 9. 10. – Varivo s lećom

Tjedan otvaramo ukusnim varivom koje obiluje bjelančevinama biljnog porijekla, a temelji se na zelenoj leći. Ovaj je recept idealan i da potrošite povrće koje imate u hladnjaku ili u smočnici.

Utorak, 10. 10. – Umak bolonjez s tjesteninom

Znate li kako se pravilno kuha umak bolonjez, točnije ragù di carne (mesni ragu)? Ako ne znate, donosimo vam izvorni recept za najpoznatiji umak na svijetu, koji Talijani poslužuju uz široke rezance.

Srijeda, 11. 10. – Turske pogače sa sirom i špinatom

Gozleme su turske pogače koje se najčešće pune špinatom i fetom. Peku se u tavi ili na roštilju, a recept ne traži previše truda jer, između ostalog, ne trebate raditi s kvascem niti predugo čekati da tijesto bude spremno za punjenje.

Kremasta riža i pečena piletina divan su par Kremasta riža i pečena piletina divan su par (Foto: Getty Images)

Četvrtak, 12. 10. – Riža i piletina iz jednog lonca

Neka su jela klasici jer imaju odličan okus, a nikada ne mogu dosaditi. Pečena piletina s rižom upravo je takvo jelo. Olakšajte si posao pa to fino jelo spremite u samo jednom loncu, odnosno tavi. Imamo recept!

Petak, 13. 10. – Kuglice od oslića i krumpira

Portugal je poznat po ribljim specijalitetima, osobito po bakalaru koji se priprema na bezbroj načina, a među njima su i pržene riblje loptice koje se poslužuju s tartarom i kriškama limuna.

Umjesto bakalara slobodno možete koristiti oslića, a uz jelo će fino pasati i omiljena salata. Evo što morate napraviti.

Subota, 14. 10. – Čokoladni banana-kruh

Da biste dobili ukusan kruh, važno je koristiti iznimno zrele banane. Znate one sa smeđim točkama na kori koje izgledaju kao da biste ih trebali baciti u smeće? Nemojte to činiti. Takve banane daju najbolji banana-kruh. Imamo sjajan recept za kruh od banana s čokoladom.

Banana-kruh s čokoladom Banana-kruh s čokoladom (Foto: Getty Images)

Nedjelja, 15. 10. – Svinjski kotleti u lovačkom umaku

Svinjetina cacciatore – ili svinjetina na lovački, modificirani je talijanski klasik koji osim mesa uključuje i luk, povrće, umak od rajčice i vino, a najčešće se poslužuje s pireom od krumpira ili hrskavim kruhom i salatom. Evo recepta.

Tjestenina alla carbonara i još 6 finih jela za ovaj tjedan koja će obožavati ljubitelji talijanske kuhinje Patlidžani alla parmigiana Pizza napoletana Tjestenina alla carbonara +0 Čokoladna salama

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju