Sastojci za 2 osobe:
- 2 komada pilećih prsa
- 200 grama obične bijele riže
- ½ litre pilećeg temeljca
- 2 žlice smeđeg šećera
- 2 žlice limunova soka
- 2 čajne žličice crvene paprike
- 2 čajne žličice sušenog timijana
- 1 čajna žličica sušenog peršina
- 1 čajna žličica češnjaka u prahu
- malo maslinova ulja
- svježi peršin za posipanje
- sol i papar po želji
Priprema:
- Pomiješajte sušeni timijan, peršin, crvenu papriku, češnjak u prahu, sol i papar. Tom začinskom mješavinom dobro premažite pileća prsa koja ste prethodno istukli batom za mesom.
- U dubljoj tavi te na malo maslinova ulja prepržite pileća prsa sa svake strane dok ne dobiju lijepu tamnosmeđu boju. Za to će vam biti potrebno otprilike 3 do 5 minuta sa svake strane.
- Izvadite piletinu iz tave, a na preostaloj masnoći kratko prepržite zrna riže.
- Rižu podlijte temeljcem, limunovim sokom i preostalom začinskom mješavinom. Sve dobro promiješajte pa u tavu vratite i pečenu piletinu.
- Poklopite tavu i pustite da se sve zajedno kuha oko 20 minuta na umjerenoj temperaturi, odnosno dok riža ne popije svu tekućinu.
- Poslužite sa svježim peršinom te uz sezonsku salatu po želji. Dobar tek!
5 jela koja treba probati svaki pravi ljubitelj piletine +1