Piletina cacciatore – ili piletina na lovački, talijanski je kulinarski klasik koji osim mesa uključuje i luk, povrće, umak od rajčice i vino.

No osim piletine, pripremljena na ovaj način ukusna je i svinjetina, teletina… Donosimo recept za svinjetinu na lovački, a poslužiti je možete s pireom od krumpira, kuhanim povrćem – ili hrskavim kruhom i omiljenom salatom.

Sastojci za svinjetinu na lovački:

  • 4 svinjska kotleta s kostima
  • 1 žlica senfa
  • 1 žličica origana
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 1 crvena paprika
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žlica paste od rajčice
  • 1,5 dl vina
  • 750 g pelata
  • 1 žlica kapara
  • sol, papar

Priprema svinjetine na lovački:

  1. Kotlete osušite papirnatim ručnicima. Začinite ih s obje strane solju i paprom, premažite senfom i pospite sušenim origanom. Ostavite ih u hladnjaku poklopljene pola sata. Izvadite kotlete iz hladnjaka pa ostavite 15 minuta na sobnoj temperaturi.
  2. Zagrijte žlicu ulja u tavi pa pržite kotlete sa svake strane na jakoj vatri oko 3 minute. Prebacite ih na tanjur. Smanjite vatru i dodajte preostalu žlicu ulja. Narežite papriku, luk i češnjak pa ubacite u tavu i pržite miješajući dok luk ne omekša, oko 4 minute.
  3. Dodajte pastu od rajčice i kuhajte miješajući oko minutu. Dodajte vino, smanjite vatru na srednje nisku i lagano pirjajte dok se vino ne reducira, oko 5 minuta.
  4. Dodajte pelate i kapare pa kuhajte dok se umak malo ne zgusne, oko 20 minuta.
  5. Dodajte svinjske kotlete u umak i lagano pirjajte oko 10 minuta.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju