Ovaj tjedan jede nam se lagana i fina hrana za koju nam ne treba puno vremena da je spremimo, a niti neko osobito znanje u kuhinji.
Ponedjeljak bez mesa otvaramo kremastim varivom na bazi bijelog graha koji će zasititi cijelu obitelj za vrlo malo novca. Nastavljamo s hrvatskim klasikom – špinatom na mlijeku koje je najbolje servirati uz pire od krumpira i pečenim jajima.
Za ljubitelje kremastih jela tu je rižoto sa šparogama, tjestenina sa kozicama, ali i ukusna piletina u divnom umaku od sezonskog voća i vrhnja za kuhanje.
Nismo zaboravili niti na ljubitelje slatkog – u subotu ćemo napraviti tortu od sira s dodatkom jagoda, koja se ne mora peći u pećnici.
Nastavite čitati tekst i pronađite sedam jela, po jedan za svaki dan ovoga tjedna.
Ponedjeljak, 19.5. – Kremasto varivo od graha
Kremasto varivo od graha možete napraviti s vrlo malo namirnica i novca. Ako za pripremu jela upotrijebite suhi grah koji ste sami skuhali, bit će vam dovoljno oko tri eura za ovaj ručak koji će nahraniti četveročlanu obitelj.
Dio graha odmah izblendajte u sjeckalici povrća, a dio ostavite u prirodnom obliku. Na ovaj način varivo će dobiti kremastu teksturu.
Utorak, 20.5. – Špinat na mlijeku
Špinat na mlijeku jednostavno je i zasitno jelo u kojem uživaju sve generacije. Idealno bi bilo kada biste ga servirali s pireom od krumpira i nekoliko pečenih jaja na oko. Divota!
Srijeda, 21.5. – Rižoto sa šparogama
Rižoto sa šarogama idealno je proljetno jelo – uz njega će se savršeno uklopiti bijelo vino, grašak, parmezan i bosiljak. Da biste ga skuhali bit će vam potrebno oko pola sata vremena, a složiti ga možete prema ovome receptu koji smo posudili iz talijanskih kuharica.
Četvrtak, 22.5. – Kugla od sira
Fini sirni namaz možete poslužiti na kruhu, u tortilji, s krekerima ili sirovim povrćem. Mi vam donosimo recept za kuglu od sira u kojoj se sirni namaz miješa s naribanim punomasnim sirom poput cheddara i pokojim začinom.
Recept je fleksibilan, a može se prilagođavati vašim prehrambenim preferencijama i stanju u hladnjaku i smočnici. Hit je za običan obrok u krugu obitelji, ali i neka veća okupljanja.
Petak, 23.5. – Tjestenina s kozicama
Jeste li ikada probali jelo toliko ukusno da ste se poželjeli izreći sudbonosno da osobi koja ga je spremila? Ova takozvana Marry me pasta ili u slobodnom prijevodu oženi me tjestenina (s kozicama) ima upravo takav efekt. Nakon što kušate prvi griz, čut ćete svadbena zvona.
Subota, 24.5. – Cheesecake s jagodama
Iskoristite sezonu jagoda i pripremiti ukusan cheesecake s ovim voćem. Najbolje od svega? Ne morate paliti pećnicu da biste uživali u finoj torti od sira s jagodama. Imamo recept!
Nedjelja, 25.5. – Piletina u kremastom umaku
Piletina u kremastom umaku s povrćem uvijek je rado viđeno jelo na obiteljskom stolu. Za ovo jelo upotrijebite cijelo pile, a najbolje bi bilo da ga poslužite uz kuhanu rižu ili pire od krumpira.
Bolje od ovoga ne može: 7 slasnih jela za svaki dan ovoga tjedna koje morate probati