Jeste li ikada probali jelo toliko ukusno da ste se poželjeli izreći sudbonosno da osobi koja ga je spremila? Ova takozvana Marry me pasta ili u slobodnom prijevodu oženi me tjestenina ima upravo takav efekt. Nakon što kušate prvi griz, čut ćete svadbena zvona.

Za oženi me tjesteninu možete upotrijebiti bilo koju vrstu tjestenine, ali najbolje rezultate dobit ćete s vrstama koje mogu "popiti" dosta umaka. 

U trendu Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac

Tjesteninu sljubite s kozicama, ali i s finim kremastim umakom. U pripremi upotrijebite sušene rajčice, ali i ulje u kojima su iste bile sačuvane.

Oženi me tjestenina je varijacija na istu kulinarsku temu, a koja je postala iznimno popularna zahvaljujući društvenim mrežama. Dosada smo već pisali o oženi me piletini, ali i kremastom slanutku koje priziva na vjenčanje.

Oženi me tjestenina - sastojci:

  • 500 ml pilećeg temeljca
  • 400 g očišćenih kozica
  • 400 g suhe tjestenine
  • 250 g vrhnja za kuhanje
  • 150 g svježih listića špinata
  • 70 g sušene rajčice + ulje
  • 30 g naribanog parmezana
  • 3-4 češnja češnja češnjaka
  • 2 žlice koncentrata rajčice
  • 1 čajna žličica mediteranske mješavine začina
  • sol i papar po želji
  • čili prah p želji
  • svježi bosiljak za posluživanje

Oženi me tjestenina - priprema:

  1. Skuhajte tjesteninu al dente u posoljenoj vodi prema uputama na pakiranju. Ocijedite je i stavite po strani.
  2. U većoj tavi ili loncu zagrijte malo ulja od sušenih rajčica pa na njemu kratko prepržite očišćene kozice koje ste posolili i popaprili po želji. Termički ih obrađujte dvije do tri minute dok ne promijene boju. Stavite ih sa strane i prekrijte aluminijskom folijom.
  3. U istu tavu dodajte još ulja od sušenih rajčica te prepirjajte nasjeckani češnjak oko jedne minute. Dodajte nasjeckane sušene rajčice i koncentrat rajčice, dobro promiješajte i nastavite sve zajedno pirjati još oko jedne minute. Podlijte tavu ili lonac s pilećim temeljcem i vrhnjem za kuhanje te začinite s mediteranskom mješavinom začina.
  4. Kuhajte umak oko pet minuta da se sastojci sljube. Potom dodajte svježi špinat i pustite da povrće povene. Ubacite kuhanu tjesteninu i kozice te naribani parmezan. Sve dobro promiješajte i servirajte sa svježim bosiljkom. Dobar tek!

S ovih 10 namirnica iz smočnice nikad nećete biti gladni – čak i kada nemate ništa u frižideru Zobena kaša Tjestenina s tunom iz konzerve Popčeci od kvinoje i bijelog graha +1 Riža i grah popularno je jelo u Južnoj Americi