Jednostavan i cjenovno prihvatljiv ručak može se napraviti od relativnog malo novca. Ovo varivo od bijelog graha najbolji je dokaz.

Ako za pripremu jela upotrijebite suhi grah koji ste sami skuhali, bit će vam dovoljno oko tri eura za ovaj ručak koji će nahraniti četveročlanu obitelj.

Ako prednost date brzini i konzerviranom grahu, cijena će biti nešto viša od toga. U tom slučaju bit će vam potrebno tri manje konzerve od 400 grama graha.

Dio graha odmah izblendajte u sjeckalici povrća, a dio ostavite u prirodnom obliku. Na ovaj način varivo će dobiti kremastu teksturu. Poslužite ga, pak, s kriškom domaćeg kruha.

Kremasto varivo od graha - sastojci:

  • 700 grama kuhanog graha
  • 500 ml pilećeg temeljca
  • 2-3 češnja češnjaka
  • 1 čajna žličica mediteranske mješavine začina
  • sol i papar po želji
  • biljno ulje po želji
  • čili prah po želji

Kremasto varivo od graha - priprema:

  1. Odvojite 250 g kuhanog bijelog graha i stavite blendati u blender dok ne dobijete glatku smjesu. s nešto vode dok ne dobijete glatku smjesu.
  2. U loncu zagrijte nešto ulja, pa na njemu prepirjajte nasjeckani češnjak. Pirjajte oko jedne minute.
  3. Češnjak podlijte s pireom od graha i povrtnim temeljcem U lonac dodajte i ostatak kuhanog graha, mediteransku mješavinu začina, sol i papar. Ako volite ljutu hranu, dodajte i nešto čilija.
  4. Kuhajte varivo 20-ak minuta dok se ne sljube svi sastojci. Poslužite ga toplog s kriškom domaćeg kruha. Dobar tek!

Čije je varivo od graha najbolje? 7 svjetskih recepata koje treba probati barem jednom u životu Fažolata Grah Kuhani grah s mljevenim mesom +2 Pijani grah/Ilustracija

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju