Sastojci za podlogu:
200 grama čajnih keksa
100 grama otopljenog maslaca
2 žlice šećera

Sastojci za kremu:

450 grama sirnog namaza
200 grama svježih jagoda
200 grama vrhnja za šlag
150 grama šećera
1 čajna žličica ekstrakta vanilije

Jagode Hrana i piće Trik s kojim svježe jagode neće početi truliti u hladnjaku 24 sata nakon kupovine

Pripreme:
1. Usitnite čajne kekse u prah, pomiješajte sa šećerom i rastopljenim maslacem. Dobivenu smjesu utisnite u okrugli lim za pečenje. Stavite u hladnjak da se stisne na oko sat vremena.

2. Istucite vrhnje u šlag.

3. Napravite nadjev u dobrom blenderu ili sjeckalici povrća od tanko narezanih jagoda, sirnog namaza, šećera i ekstrakta vanilije.

4. Ručno umiješajte vrhnja za šlag u ostatak nadjeva i prelijte preko ohlađene podloge od keksa.

5. Stavite na hlađenje u hladnjak preko noći.

6. Poslužite uz svježe nasjeckane jagode. Dobar tek!