Možete se koristiti različitim sastojcima da biste ispekli piletinu i transformirali je u savršeno jelo. Na raspolaganju su vam klasični sastojci za paniranje mesa kao što su jaja, brašno i krušne mrvice.

Da biste dobili hrskaviji omotač upotrijebiti možete i kukuruzne pahuljice, ili čak čips.

Donosimo vam vrlo jednostavan i ukusan recept za pečena pileća prsa u hrskavom omotaču od krumpirova čipsa s okusom roštilja koji će se sjajno sljubiti s prilogom na bazi krumpira i sezonskom salatom.

Umjesto u dubokom ulju, meso ispecite u pećnici i tako smanjite količinu masnoća u receptu, ali i kalorijsku vrijednost u gotovom jelu.

Slika nije dostupna Hrana i piće Slasna piccata: Recept za prženu piletinu s tjesteninom na talijanski

Sastojci za paniranu piletinu s čipsom:

  • 140 g smrvljenog čipsa od krumpira s okusom roštilja
  • 60 g brašna
  • 4 pileća prsa
  • 2 jaja
  • 2 žlice vode
  • 1 žlica limunova soka
  • 1 čajna žličica češnjaka u prahu
  • sol i papar po želji
  • biljno ulje

Piletina Francese Hrana i piće Savršena pileća prsa: Recept za pečeno meso u sočnom umaku od maslaca i limuna

Priprema panirane piletine s čipsom:

  1. Zagrijte pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva.
  2. Pileća prsa prerežite po pola i izravnajte batom za mesom na odreske otprilike iste debljine.
  3. U plitkoj zdjelici smućkajte jaja s dvije žlice vode te pomiješajte s nešto soli, papra i češnjaka u prahu.
  4. Brašno prebacite u drugu plitku zdjelicu, a treću rezervirajte za smrvljeni čips od krumpira s okusom roštilja.
  5. Pileće odreske uvaljajte u limunov sok, pa umočite u brašno. Meso potom uvaljajte u mješavinu na bazi jaja te na kraju u smrvljeni čips.
  6. Tako pripremljeno meso stavite na namašćeni lim za pečenje i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 12 do 18 minuta, odnosno dok se piletina termički ne obradi do kraja, a omotač postane zlatno-smeđ i hrskav.
  7. Poslužite meso s prilogom po želji. Dobar tek!

3 greške koje trebamo izbjegavati kada pečemo piletinu na roštilju Piletina s roštilja Piletina s roštilja - 4 Piletina s roštilja - 5 +4 Piletina s roštilja - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju