Možete se koristiti različitim sastojcima da biste ispekli piletinu i transformirali je u savršeno jelo. Na raspolaganju su vam klasični sastojci za paniranje mesa kao što su jaja, brašno i krušne mrvice.
Da biste dobili hrskaviji omotač upotrijebiti možete i kukuruzne pahuljice, ili čak čips. 
Donosimo vam vrlo jednostavan i ukusan recept za pečena pileća prsa u hrskavom omotaču od krumpirova čipsa s okusom roštilja koji će se sjajno sljubiti s prilogom na bazi krumpira i sezonskom salatom. 
Umjesto u dubokom ulju, meso ispecite u pećnici i tako smanjite količinu masnoća u receptu, ali i kalorijsku vrijednost u gotovom jelu.
Sastojci za paniranu piletinu s čipsom:
- 140 g smrvljenog čipsa od krumpira s okusom roštilja
 - 60 g brašna
 - 4 pileća prsa
 - 2 jaja
 - 2 žlice vode
 - 1 žlica limunova soka
 - 1 čajna žličica češnjaka u prahu
 - sol i papar po želji
 - biljno ulje
 
Priprema panirane piletine s čipsom:
- Zagrijte pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva.
 - Pileća prsa prerežite po pola i izravnajte batom za mesom na odreske otprilike iste debljine.
 - U plitkoj zdjelici smućkajte jaja s dvije žlice vode te pomiješajte s nešto soli, papra i češnjaka u prahu.
 - Brašno prebacite u drugu plitku zdjelicu, a treću rezervirajte za smrvljeni čips od krumpira s okusom roštilja.
 - Pileće odreske uvaljajte u limunov sok, pa umočite u brašno. Meso potom uvaljajte u mješavinu na bazi jaja te na kraju u smrvljeni čips.
 - Tako pripremljeno meso stavite na namašćeni lim za pečenje i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 12 do 18 minuta, odnosno dok se piletina termički ne obradi do kraja, a omotač postane zlatno-smeđ i hrskav.
 - Poslužite meso s prilogom po želji. Dobar tek!
 
 
    
        3 greške koje trebamo izbjegavati kada pečemo piletinu na roštilju
        
                                                                                    
                
                    
 
                    
 
                    
 
                    
 
                    

              
              
              
                
                
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            