Ovaj tjedan radimo obroke od minimalnog broja namirnica i dokazujemo da se ukusno može jesti i kad nemate previše sastojaka na raspolaganju.

Dakako, da bismo uživali u ovoj kulinarskoj priči, poslužit ćemo se kojom prečicom u vidu već gotovih umaka iz trgovine koji će dodati mnogo okusa jelima.

Pripremit ćemo piletinu u teriyaki umaku, jaja s pestom, ali i proteinske palačinke koje se rade od krem sira i jaja. Od dva sastojka mogu se napraviti ukusni zobeni keksi koji će poslužiti kao sjajan doručak ili međuobrok, slatki kruh, ali i čokoladna torta.

Zobeni keksi Zobeni keksi (Foto: Shutterstock)

Nastavite čitati tekst i pronađite ideje za doručak, ručak i večeru koji se pripremaju od tek dva sastojka.

Ponedjeljak, 20. 5. – Zobeni keksi

Umjesto sa zobenom kašom tjedan započnite zobenim keksima za čiju su vam izradu potrebna svega dva sastojka. Dvije zrele banane zgnječite vilicom te ih pomiješajte sa 100 grama zobenih pahuljica.

Pomiješajte smjesu, oblikujte je u kuglice i složite na lim obložen papirom za pečenje. Pecite ih na 180 Celzijevih stupnjeva oko 13 do 15 minuta. I to je to! Ohladite zobene kekse prije posluživanja. Dobar tek!

Utorak, 21. 5. – Pečena jaja s pestom

Jaja s pestom prije nekoliko godina bila su veliki viralni hit na društvenim mrežama. To ne čudi s obzirom na to da je riječ o vrlo jednostavnom, a ukusnom jelu za koje su vam potrebne tek dvije namirnice – jaja i kupovni pesto genovese. Pesto, dakako, možete napraviti i sami, ali ako želite uživati u obroku od tek dvije namirnice, upotrijebite kupovni.

Jaja s pestom Jaja s pestom (Foto: Shutterstock)

Umjesto s kruhom jaja možete poslužiti i s ovim tankim pogačama koje se također rade od dviju namirnica – grčkog jogurta i samodizajućeg brašna.

Srijeda, 22. 5. – Popečci od krumpira

Rösti je švicarsko nacionalno jelo od ribanog krumpira koje se peče u obliku palačinki, a poslužuje kao prilog slanim i slatkim jelima. Riječ je o jednostavnom receptu koji se lako svladava i s kojim nikad nećete biti gladni.

Četvrtak, 23. 5. - Slatki kruh od sladoleda

Slatki i mekani kruh može se napraviti od samo dva sastojka – punomasnog rastopljenog sladoleda i samodizajućeg brašna.

Možete upotrijebiti bilo koju vrstu sladoleda, no onaj od vanilije dat će vam najbolji neutralni okus. Pripazite samo da koristite punomasni proizvod – recept neće uspjeti ako budete koristili sladoled sa smanjenim udjelom masnoće.

Slatki kruh se može napraviti od samo dva sastojka Slatki kruh se može napraviti od samo dva sastojka (Foto: Shutterstock)

Petak, 24. 5. – Proteinske palačinke

Krem sir i jaja dva su sastojka dovoljna da napravite ukusne proteinske palačinke. Ako imate tavu s neprianjajućim dnom, nikakva dodatna masnoća neće vam biti potrebna.

Subota, 25. 5. – Torta od čokolade

Fina torta može se ispeći samo s dva sastojka – od jaja i čokolade. Donosimo vam najlakši recept za ukusan desert kojim ćete iznenaditi sve ukućane. Ako na raspolaganju imate Nutellu ili neki sličan kupovni namaz na bazi lješnjaka, možete ga upotrijebiti i za ovu tortu od dva sastojka.

Čokoladna torta Čokoladna torta (Foto: Shutterstock)

Nedjelja, 26. 5. – Piletina s teriyaki umakom

Teriyaki piletina jelo je koje se nalazi u većini azijskih restorana. Ono obuhvaća komade piletine – najčešće prsa, zabatke, pa čak i krilca – koji se mariniraju i termički obrađuju u popularnom umaku.

Teriyaki umak možete pripremiti sami od sojina umaka, šećera i rižina vina i još pokojeg začina, ili ga kupiti već gotovog u trgovini. Učinite li upravo to – za ovaj recept bit će vam potrebno svega dva sastojka.

Zagrebački, pašticada, kremšnite: 7 recepata koji dokazuju da se doma kuha najbolje Punjene paprike Šparoge s kuhanim jajima Samoborske kremšnite +2 Soparnik/Ilustracija

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju