Sastojci:
2 srednje velika krumpira s visokim postotkom škrobi (npr. lički)
2 žlica maslaca

Priprema:

1. Krumpire do pola skuhajte u posoljenoj vodi, pa pustite da se skroz ohlade.

2. Kad se krumpir ohladi, naribajte ga na trakice i po želji začinite solju i paprom.
Planirate li uz rösti poslužiti pire od jabuke ili slatke džemove možete improvizirati i s nekim konkretnijim začinima poput cimeta koji će komplimentirati ovom jelu.

3. U tavici zagrijte 1 žlicu maslaca, pa na vruću podlogu stavite naribane krumpire složene u krug i pecite nekoliko minuta na umjerenoj vatri.

4. Drvenom špatulom nježno 'stisnite' naribane krumpire i pustite peći još otprilike pet minuta.

5. Okrenite 'palačinku' od krumpira, pa pecite drugu stranu oko 10 minuta dok ne postane zlatno-žuta. Dobar tek!

Savjet plus:

Planirate li rösti upotrijebiti kao slano jelo, umjesto maslaca možete iskoristiti pačju ili svinjsku mast.

Uz rösti Švicarci obično služe jaja pečena na oko s nešto svježeg špinata, no vi ga možete poslužiti s prženom slaninom, sirom, svježim povrćem ili kojom god drugom slanom varijantom.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju