Teriyaki piletina jelo je koje se nalazi u većini azijskih restorana. Ono obuhvaća komade piletine – najčešće prsa, zabatke, pa čak i krilca – koji se mariniraju i termički obrađuju u ovom popularnom umaku.
Teriyaki umak možete sami napraviti od sojina umaka, šećera i rižina vina i još pokojeg začina, ili ga kupiti već gotovog u trgovini. Učinite li upravo to – za ovaj recept bit će vam potrebno svega dva sastojka.
Ne brinite, neće vam nedostajati okusa – dobar teriyaki umak ima pikantni okus i bogato tijelo koje će se savršeno sljubiti s mesom.
Iznimno je fleksibilan – može se koristiti kao marinada, sredstvo za podlijevanje pečenja ili kao nešto u što možete umočiti komade već pripremljene hrane.
U nastavku ovog teksta pronađite najlakši recept za teriyaki piletinu, odnosno pileća prsa koja se spremaju u teriyaki umaku u pećnici.
Sastojci za teriyaki piletinu:
- 2 pileća prsa
- 500 ml kupovnog teriyaki umaka
Priprema teriyaki piletine:
- Stavite pileća prsa u vatrostalnu posudu.
- Prelijte preko piletine kupovni triyaki umak – tako da piletina pliva u njemu.
- Prekrijte posudu s aluminijskom folijom.
- Stavite peći piletinu u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva oko 30 do 40 minuta, odnosno dok unutrašnjost najdebljeg dijela piletine ne dosegne temperaturu od 73 Celzijeva stupnja.
- Poslužite piletinu s umakom u kojem se meso peklo. Dobar tek!