Teriyaki piletina jelo je koje se nalazi u većini azijskih restorana. Ono obuhvaća komade piletine – najčešće prsa, zabatke, pa čak i krilca – koji se mariniraju i termički obrađuju u ovom popularnom umaku.

Teriyaki umak možete sami napraviti od sojina umaka, šećera i rižina vina i još pokojeg začina, ili ga kupiti već gotovog u trgovini. Učinite li upravo to – za ovaj recept bit će vam potrebno svega dva sastojka.

Ne brinite, neće vam nedostajati okusa – dobar teriyaki umak ima pikantni okus i bogato tijelo koje će se savršeno sljubiti s mesom.

Iznimno je fleksibilan – može se koristiti kao marinada, sredstvo za podlijevanje pečenja ili kao nešto u što možete umočiti komade već pripremljene hrane.

U nastavku ovog teksta pronađite najlakši recept za teriyaki piletinu, odnosno pileća prsa koja se spremaju u teriyaki umaku u pećnici.

Sastojci za teriyaki piletinu:

  • 2 pileća prsa
  • 500 ml kupovnog teriyaki umaka

Priprema teriyaki piletine:

  1. Stavite pileća prsa u vatrostalnu posudu.
  2. Prelijte preko piletine kupovni triyaki umak – tako da piletina pliva u njemu.
  3. Prekrijte posudu s aluminijskom folijom.
  4. Stavite peći piletinu u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva oko 30 do 40 minuta, odnosno dok unutrašnjost najdebljeg dijela piletine ne dosegne temperaturu od 73 Celzijeva stupnja.
  5. Poslužite piletinu s umakom u kojem se meso peklo. Dobar tek!

5 jela koje treba probati svaki pravi ljubitelj piletine Ćufte u bijelom umaku Hladna salata od tjestenine i piletine Pašteta +2 Pileći ražnjići su hit svakoga ljeta i sezone roštiljanja
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju