Nemate kruha kod kuće? Ne brinite se, ukusnu zamjenu za kruh možete napraviti u vrlo kratkom vremenu i od samo dva sastojka. Točnije, za njihovu pripremu bit će vam potrebno svega samodizajuće brašno i nešto jogurta.
Ako na raspolaganju nemate samodizajuće brašno, napraviti ga možete i sami. Na 100 grama glatkog brašna stavite jednu čajnu žličicu praška za pecivo i prstohvat soli. I to je sva mudrost.
Ovaj recept nadahnut je tradicionalnim indijskim pogačama po imenu naan, a koje se obično serviraju uz različite curryje. Vi ga možete upotrijebiti za što god poželite.
Najbolje od svega? Tijesto se ne mora dizati ni dugo mijesiti, a za pečenje treba tek 4 do 8 minuta.
Sastojci za pogače:
- 250 g grčkog jogurta
- 150 g samodizajućeg brašna
Priprema pogača:
- Pomiješajte brašno i jogurt u velikoj zdjeli i rukama oblikujte tijesto. Imajte na umu da će biti poprilično vlažno.
- Prebacite dobivenu smjesu na pobrašnjenu podlogu i mijesite je oko dvije do tri minute dok ne prestane biti ljepljiva.
- Dobivenu smjesu podijelite na osam jednakih dijelova. Svaki komad spljoštite i razvaljajte na debljinu od oko pola centimetra.
- Stavite tijesto na jako zagrijanu tavu i pecite oko dvije do četiri minute dok ne počne bubriti i ne počnu se pojavljivati smeđe točke.
- Tada okrenite na drugu stranu i nastavite peći dvije do četiri minute.
- Pogače poslužite tople kao prilog jelima po želji, a najbolje uz kakav ukusan curry.
- Dobar tek!