Pronašli smo odlično rješenje za brzinsko slatko, koje se može kombinirati s brojnim drugim sastojcima, poput šlaga, sladoleda, šumskog voća, raznih namaza ili čokoladne glazure.
Ova jednostavna čokoladna torta od dva sastojka zahtjeva samo nekoliko minuta pripreme i pola sata pečenja pa je idealna za svako druženje. Proučite recept, jaja i čokoladu već vjerojatno imate u frižideru, i uživajte u ovom jednostavnom savršenstvu već za vikend!
Sastojci za tortu od čokolade:
- 4 jaja
- 250 grama čokolade
Priprema torte od čokolade:
- Zagrijte pećnicu na 170 Celzijeva stupnja.
- Rastopite čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici dok se potpuno ne otopi.
- Odvojite žumanjke od bjelanjaka.
- S mikserom istucite snijeg od bjelanjaka.
- Žumanjke postepeno ubacite u rastopljenu čokoladu te sve dobro promiješajte.
- U smjesu čokolade i žumanjaka pažljivo umiješajte snijeg od bjelanjaka.
- Ulijte smjesu u namašćeni kalup za torte promjera 15 centimetara.
- Stavite peći u pećnicu 30 minuta.
- Poslužite nakon hlađenja. Dobar tek!
Kako izgleda život u najhladnijem naseljenom mjestu na svijetu? +5