Sastojci:
4 jaja
250 grama čokolade

Torta Hrana i piće Sjajna čokoladna glazura za kolače kao iz slastičarnice

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 170 Celzijeva stupnja.

2. Rastopite čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici dok se potpuno ne otopi.

3. Odvojite žumanjke od bjelanjaka.

4. S mikserom istucite snijeg od bjelanjaka.

5. Žumanjke postepeno ubacite u rastopljenu čokoladu te sve dobro promiješajte.

Ilustracija cheesecakea od indijskih oraščića Hrana i piće "Cheesecake" bez trunke sira: Recept za finu tortu punu proteina koja se ne peče

6. U smjesu čokolade i žumanjaka pažljivo umiješajte snijeg od bjelanjaka.

7. Ulijte smjesu u namašćeni kalup za torte promjera 15 centimetara.

8. Stavite peći u pećnicu 30 minuta.

9. Poslužite nakon hlađenja. Dobar tek!