Pronašli smo odlično rješenje za brzinsko slatko, koje se može kombinirati s brojnim drugim sastojcima, poput šlaga, sladoleda, šumskog voća, raznih namaza ili čokoladne glazure. 

Ova jednostavna čokoladna torta od dva sastojka zahtjeva samo nekoliko minuta pripreme i pola sata pečenja pa je idealna za svako druženje. Proučite recept, jaja i čokoladu već vjerojatno imate u frižideru, i uživajte u ovom jednostavnom savršenstvu već za vikend!

Sastojci za tortu od čokolade:

  • 4 jaja
  • 250 grama čokolade

Priprema torte od čokolade:

  1. Zagrijte pećnicu na 170 Celzijeva stupnja.
  2. Rastopite čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici dok se potpuno ne otopi.
  3. Odvojite žumanjke od bjelanjaka.
  4. S mikserom istucite snijeg od bjelanjaka.
  5. Žumanjke postepeno ubacite u rastopljenu čokoladu te sve dobro promiješajte.
  6. U smjesu čokolade i žumanjaka pažljivo umiješajte snijeg od bjelanjaka.
  7. Ulijte smjesu u namašćeni kalup za torte promjera 15 centimetara.
  8. Stavite peći u pećnicu 30 minuta.
  9. Poslužite nakon hlađenja. Dobar tek!

Kako izgleda život u najhladnijem naseljenom mjestu na svijetu? Ojmjakon Ojmjakon Ojmjakon - 4 +11 Ojmjakon - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju