Jeste li znali da slasnu tortu možete napraviti i od samo dva sastojka? Donosimo vam recept za tortu od Nutelle i jaja koja zahtijeva malo više pažnje i truda, ali pruža bogatstvo okusa.

U trendu Popečci od tikvica Super ljetni ručak Ne trebaju vam jaja: Brzi recept za ekstra hrskave i fine popečke od tikvica Terra Iapodica - 8 Terra Iapodica U zemlji Japoda: Pogledajte kako niču nove kućice pod zemljom nedaleko od Plitvičkih jezera Pečene tikvice iz pećnice Mljac! Pečene tikvice iz pećnice: Njihovo hrskavo savršenstvo gotovo za samo 15 minuta

Nutella torta - sastojci:

  • 250 g Nutelle ili nekog sličnog namaza na bazi lješnjaka
  • 5 jaja

Nutella torta - priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Razbijte jaja u posudi te ih stavite u mikser na otprilike 5 do 10 minuta. Važno je da se volumen jaja utrostruči. U suprotnom vam torta neće uspjeti.
  2. Omekšajte Nutellu u mikrovalnoj pećnici. Da biste postigli ovaj cilj, dovoljno je staviti ovaj fini namaz u mikrovalnu pećnicu na oko 20 sekundi.
  3. U rastopljenu Nutellu polako dodajte istučena jaja i nježno ih umiješajte u kremu. Torta vam neće uspjeti ako pregrubo izmiješajte sastojke.
  4. Prebacite smjesu u prethodno namašćeni lim za pečenje i pecite oko 25 minuta. Dobro ohladite prije posluživanja. Dobar tek!

Šalabahter za blagdane: 10 trikova slastičara uz koje će vam torte i kolači biti sočni i puni okusa Torta s kremom od sira Čokoladna krema savršena je kao nadjev ili glazuru za torte Torta od jagoda +8 Torta od limuna i kokosa