Tražite li poklon za nekoga tko voli jesti, piti, putovati – ili samo guštati u toplini doma svoga, uz kakvu zgodnu điđu koja uveseljava, bacite oko na popis i skratite si muke oko mozganja…

Solarni punjač

Punjač na leđa i u planinu! BigBlue savitljivi solarni panel dobra je điđa kada nema utičnice na dohvat ruke, ali je zato sunce na raspolaganju. Panel je kompatibilan s mobitelima, slušalicama, tabletima, zvučnicima i drugim uređajima koje treba „nahraniti“ putem USB nastavka. Zahvaljujući težini od 580 grama ne oduzima previše snage, a za specifikacije bacite oko na Amazon.

Drvena karta svijeta

Razmišljate li što kupiti putoholičaru, s kartom svijeta ne možete pogriješiti. Bilo da pauzira i čeka bolja vremena kada će putovanja biti sigurnija i jednostavnija ili hrabro skuplja nove žigove u putovnici; drvena karta svijeta na zidu vječna je inspiracija.

Kožna futrola za putovnicu s porukom

Ne samo da lijepo izgleda, personalizirana kožna futrola čuva putovnicu, ali to je manje bitno za priču. Važnija je personalizirana poruka koja će vašeg omiljenog putnika podsjetiti da razmišljate o njemu čak i kada harači novim destinacijama, daleko od doma. Bacite pogled na Etsy i ručno rađene futrole koje potpisuje CreativeUseofTech.

Prijenosna pećnica

GoSun Go je možda najprenosivija prijenosna solarna pećnica na tržištu, a sa svojih 907 grama ne predstavlja ogroman teret za osobu kojoj ćete je pokloniti. U vakuumskoj cijevi koja pretvara osamdeset posto sunčevih zraka u toplinu odigrava se čitava čarolija koja može upržiti do moćnih 290 celzijevaca za sunčanih dana. 20 do 45 minuta dovoljno je za pristojan obrok. 

Dekanter u obliku globusa

Jedrenjak na valovima viskija ili vina u dekanteru osmišljenom poput globusa možda je teško zamisliti, ali da – i to postoji. Idealan poklon za stare duše koji vole popiti koju čašicu na kožnom naslonjaču kraj kamina, ili sve one koji se tako osjećaju.

Dobri stari natpisi

Smišljate poklon za onog jednog prijatelja koji ima baš sve što mu treba? Vintage natpis za zid na poslu, u dnevnoj sobi ili uvijek je dobra ideja, pogotovo ako vam ide s riječima i imate ponešto smisla za humor (ili ironiju). Pogledajte kako izgledaju uradci Made 2 Perfection shopa. 

EKG Majica

Srce zna poskočiti od kakvog dobrog tona. Ili uzbudljive vinske etikete. Mirisa kave. Pogleda na umiljatu mačku (bilo vlastitu ili tuđu). Poznajete li dovoljno osobu kojoj birate poklon onda ćete znati i u kojim situacijama joj srce brže zakuca, a u skladu s time i odabrati majicu. Bilo na Etsyju, Amazonu ili nekom drugom aranžmanu. 

Magnetni šah

Mala šahovska ploča s magnetnim figuricama dobro dođe kada treba skratiti putovanje, čekanje do iduće serije koja će biti barem upola dobra kao Damin gambit - ili začiniti hladno poslijepodne uz pokoju šalicu kave ili kuhanog vina. Zahvaljujući magnetima nema straha da će u igri poispadati figurice s ploče za blažih turbulencija ili skretanja autobusa u zavojima.

Limeni lončić

Neka digne ruku tko ne misli da su vintage metalni lončići pregenijalna stvar! Ne vidimo niti jednu. Lijep poklon za ljubitelje prirode, planina ili kampiranja – ili jednostavno pijuckanja dok se krčka kotlovina, miriše roštilj…

Flafasti ogrtač

Ima li nešto ljepše od osjećaja toplog kućnog ogrtača mekog kao omiljeni plišanac iz djetinjstva? Ima sigurno, ali i ogrtač je ponekad sasvim dovoljan za lijena popodneva, što će znati iskoristiti oni kojima se nađe ispod drvca.

Pumpa za kavu

Pumpa za kavu kuha fini espresso kamo god pošli. O njoj smo već pisali ovdje, a ukratko radi se o kompaktnom suputniku od 336 g s integrirnim ventilom za oslobađanje tlaka koji će pomoći da iz mljevene kave izvučete najbolje.

Prijenosni vrt

Pametni uređaj u kojem mini rajčice, bosiljak i peršin rastu kao blesavi, šansa je za one ljude koji kao da jednostavno nemaju sreće s uzgojem sobnog bilja ili začina. Smart Garden 3 funkcionira poput uređaja za kavu s kapsulama. Dovoljno je umetnuti biorazgradive jastučiće pune sjemenki i zdravih dodataka koji trebaju biljkama da bi bile zdrave i jake.

Vreća „za svaki slučaj“

Uz zdravu dozu crnog humora „Don’t Die in The Woods“ vreća za spavanje reklamira se kao prijenosno utočište koje vam može spasiti glavu ako zapnete negdje u divljini. Vreća za „prvu pomoć“ veličine limenke soka stane u svaki ruksak, ali zahvaljujući posebnom materijalu suvereno brani od kiše, vjetra i niskih temperatura. U svakom slučaju, zgodan gadget za planinare i hikere.

Raku keramika

Unikatne šalice, tanjure, posudice i zdjele izrađene japanskom tehnikom glaziranja i paljenja keramike lijep su poklon za one koji vole kuhati, ili samo jesti. Iza njih stoji i lijepa hrvatska priča koju potpisuje splitska umjetnica Ana Lončar. Raku japanska tehnika glaziranja i paljenja keramike potječe još iz 16. stoljeća, a u svom imenu ujedinjuje sreću i zadovoljstvo.

Mr. Beer

Za sve one koji su oduvijek htjeli skuhati svoje pivo kod kuće, ali su uvijek pronašli izgovor, Mr. Beer kit za početnike mogao i biti dobar poticaj. Osmišljen je za „wanna be“ pivare koji u kompletu dobivaju sve potrebne sastojke i opremu za prvu šaržu.

Zdravo, prirodno i fino: Krećemo u avanturu pripreme EKO Božića EKO Božić - 2 EKO Božić - 1 EKO Božić - 4 +1 EKO Božić - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju