Hrvatski brend My Travel Map nakon personalizirane karte svijeta za grebanje (Scratch it!), kao i raznih drugih kreativnih „điđa“ (dnevnici putovanja, notesi, passport holderi, luggage tagovi, karte na plutu...) bacio se na kavu.

Preciznije, Wacaco prijenosne aparate za pijuckanje u šetnji. U iščekivanju putovanja ili barem otvaranja kafića, taj je prijenosni malac idealan suputnik u istraživanju prirode ili sjedenju na klupici u kvartovskom parku. Onima koji idu na posao preporučuje se i kao alternativa sumnjivim napicima iz aparata.

Kompaktan i lagan (336 g), Wacaco Nanopresso ima sustav za pumpanje, a ne treba previše snage u rukama da bi se postigao pritisak od 18 bara, potreban za fini napitak.

Wacaco Wacaco (Foto: PR)

„Nanopresso je dizajniran za lagano korištenje i čišćenje, a u njemu je također integriran patentirani ventil za oslobađanje tlaka koji će  pomoći da iz mljevene kave izvučete najbolje i svaki put napravite savršeni espresso. Za održavanje Nanopressa potrebno je svega nekoliko sekundi. Svaka komponenta može se lagano rastaviti i detaljno očistiti“, kažu u My Travel Mapu.

Za aparat se može koristiti obična mljevena kava ili, uz adapter, Nespresso kapsule za kavu. Na trenutačnoj akciji aparat košta od 399 kuna.