U iščekivanju Božića punkufer.hr vas poziva da nam se pridružite u treniranju dobrih navika kojima ćemo se baviti tijekom 25 adventskih dana. Bez brige, vježbanje u teretani ili dijeta nisu nam ni u peti, ali zato želimo udruženim snagama čuvati prirodu i jedini dom koji imamo.

Kako smo ozbiljno navučeni na uživanje u prirodi, istraživanje novih mjesta za izlet, osvajanje malih i nešto većih vrhova, htjeli bismo doprinijeti tome da nam planet što dulje ostane u dobroj formi, ako ne i boljoj.

Teško nam se pomiriti s time da globalni nemar ugrožava sve što imamo, uključujući i sjajne priče (jestive i pitke), tako i one koje otkrivaju ljude što se svojim djelima trude učiniti svijet ljepšim i uzbudljivijim mjestom za život.

Vidite li i vi smisao u malim koracima koje možemo učiniti za spas okoliša, bacite oko na naše trikove, savjete i recepte za veseli ekološki Božić. Ove godine nećemo pustiti drvce da se ugasi kad i lampice, nego ćemo ga unajmiti ili vratiti prirodi. Pratite nas i sve ćemo vam objasniti u narednim tjednima.

Osim vreće dobrih ideja, pripremili smo i pregršt darova koje marljivo zamatamo; zato pratite naše nagradne natječaje kako biste mogli osvojiti poklone za vesele blagdane. 

EKO Božić - 3 EKO Božić - 3

Birat ćemo i preporučiti hranu i piće od lokalnih proizvođača, a neki od nas će meso zamijeniti jednako slasnim vegetarijanskim ili veganskim inačicama. Uz dobar recept, sve se može! Višak hrane nećemo bacati. Kako? Dobrim planiranjem i „recikliranjem“ namirnica u slasna nova jela koja se pripremaju bez kompliciranja ili nakuhavanja po cijele dane; tko je vidio gubiti sate pred štednjakom kad možemo u prirodu?

Otpad ne možemo u potpunosti izbjeći, ali plastika definitivno ide u drugi plan, kao i nepotrebna ambalaža. Učenje o novim načinima zbrinjavanja otpada nas veseli, a sa savjetima nećemo biti štedljivi. Veselimo se ekološkom Božiću, kao i vašim komentarima ili savjetima koje nam slobodno uz objave napišite na društvenim mrežama.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju