Chill out, Selska 153
Kad se temperature popnu u termometru do neizdrživih visina, lokalci na Trešnjavci upućuju se prema skrivenoj zelenoj oazi nedaleko od križanje Selske i Ozaljske ulice, u takozvani Lidijin parkić.

Tamo se nalazi šarmantni kafić Chill out, koji je, baš kao što mu ime kaže, namijenjen za totalno “čilanje”. Poseban je gušt ispijati kavu i cijeđene sokove od voća u debeloj hladovini te pod krošnjama plodnih višanja.

Kava s mlijekom: 9 kuna

No sikiriki, Nova cesta 88a
Kad sjedneš u No sikiriki, svi problemi se čine mali kao kikiriki. Sistem vas se čisti od negativni misli, a pozitiva uzima svaki dio tkiva. Tako bi iskustvo vjerojatno opisao legendarni reper Edo Maajka, koji je po uzoru na hit No sikiriki, nazvao i svoj club-bar u Zagrebu.

Hladovina koju tvore visoke breze i egzotično bilje u velikim posudama uspješno se odupiru usijanome asfaltu Nove ceste te predstavljaju odlično mjesto za ispijanje kave ili nekog drugog omiljenog pića u "virtualnom“ društvu Johna Lenona i Janis Joplin.

Kava s mlijekom: 9 kuna

Horvati, Ulica Rudolfa Bićanića 12
U okrilju prekrasnog parka na Knežiji lokalci piju kavu od 1967. godine. Iako su se vlasnici mijenjali, a s njima i uređenje lokala, Horvati su ostali pouzdano mjesto za borbu protiv neizdrživih vrućina. Sjednite na terasu koja broji petnaestak stolova , naručite omiljeni osvježavajući napitak i duboko udahnite. Zaboravit ćete na klima-uređaj za manje od 60 sekundi.

Kava s mlijekom: 10 kuna

Zanimljivi putokaz Jazz cafea na Jarunu Zanimljivi putokaz Jazz cafea na Jarunu (Foto: Sandro Sklepić)

Jazz cafe, Ulica Stjepana Ljubića Vojvode 26
Jazz cafe točno je 1618 kilometara udaljen od Moskve, 6912 kilometara od New Yorka i 9683 kilometara od Rio de Janeira. Ili barem tako kaže efektni putokaz u ovom šarmantnom jarunskom kafiću koji je otvoren još 1992. godine.

Svaki centimetar prostora uređen je s pokojim zanimljivim detaljem te predstavlja idealno mjesto za ispijanje kave čak i ako nemate društvo i samo se želite opustiti ili pročitati novine. Bonus dodatak: svoje mjesto u kafiću imaju čak i kućni ljubimci.

Kava s mlijekom: 10 kuna

Palainovka, Ilirski trg

Iako je Gornji grad “pod opsadom” turista tijekom cijele godine, a posebice u ljetnim mjesecima, većina ne zna za zelenu oazu podno Zvjezdarnice. U “Palainovki” na Ilirskom trgu kavu pije uglavnom lokalno stanovništvo te uživa u miru i tišini s pogledom na zelenu okolicu, ali i zagrebačku katedralu. Totalni zen.

Cijena kave s mlijekom: 12 kuna

Park Cafe, Bukovačka cesta 25
Na samom rubu Maksimira u idiličnom zelenom okruženju smjestio se Park Café. Ime je dobio prema najljepšem zagrebačkom parku, a služi, prema mišljenju lokalaca, jednu od najboljih kava u istočnom dijelu grada. Ovdje možete popiti i fine čajeve, odabrana vina i piva te raznovrsne bezalkoholne i alkoholne koktele.

Cijena kave s mlijekom: 12 kuna

Bacchus, Trg kralja Tomislava 16
U samom središtu Zagreba, u veži na Tomislavovu trgu smjestio se kultni Bacchus. U njegovim prostorijama održavaju se brojni kulturni programi – od jazz-slušaonica i koncerata do večeri poezije. Najbolje ga je posjetiti upravo u ljetnim mjesecima, smjestiti se na njihovoj ugodnoj terasi okruženoj prekrasnim zelenilom i uređenoj s mediteranskim štihom te naručiti omiljeno piće i guštati.

Cijena kave s mlijekom: 11 kuna

30 najboljih kvartovskih kafića u Zagrebu Kak se šika - 9 Kak se šika - 8 Kak se šika - 5 +4 Hugo's - 6

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju