Smanjite si muke i na početku tjedna isplanirajte jelovnik za cijeli tjedan. Ne samo da ćete si tako skratiti vrijeme koje svakoga dana trošite na razmišljanje o tome što ćete kuhati već ćete i smanjiti troškove za nabavu potrebnih namirnica jer ćete ciljano kupovati samo ono što ćete uistinu iskoristiti i pojesti.

Mi vam predlažemo sedam sjajnih recepata za (kišni) početak lipnja. I ovaj ponedjeljak ne jedemo meso. Za #MeatlessMonday predlažemo ukusnu fritatu s povrćem koja se ne radi od jaja, već od svilenog tofua.

Izdvojite vrijeme u tjednu i pripremite klasični bolonjez. Napravite veću količinu i podijelite na porcije, pa jedite isto jelo nekoliko dana ili spremite u zamrzivač. Nudimo vam i ukusan recept za zapečeni krumpir sa sirom i vrhnjem, kremasti desert od kuhane riže i neodoljiva pileća krilca iz pećnice.

Fritatu možete napraviti i bez jaja Fritatu možete napraviti i bez jaja (Foto: Shutterstock)

PONEDJELJAK, 5. 6. 2023. – Fritata od svilenog tofua s povrćem

Umjesto jaja upotrijebite svileni tofu i biljnu zamjenu za mlijeko te napravite ukusno vegansko jelo po uzoru na klasičnu fritatu. Svileni tofu obiluje proteinima biljnog porijekla, a okuse obogatite s nešto krumpira, tikvica i rajčica. Evo i recepta.

UTORAK, 6. 6. 2023. – Tjestenina s bolonjezom

Znate li da u bolonjez ide i malo mlijeka? Originalni recept za to prepoznatljivo talijansko jelo bolonjsko izaslanstvo Akademije talijanske kuhinje pohranilo je u Gospodarskoj komori grada Bologne još 1982. godine. Mi vam donosimo tradicionalni recept za bolonjski ragu koji se obvezno služi sa širokim rezancima.

SRIJEDA, 7. 6. 2023. – Zapečeni krumpir sa sirom i vrhnjem

Krumpir se obično servira kao prilog jelima. No uz ovaj recept sa sirom i vrhnjem, koji svoje korijene ima u američkoj gastronomiji, ne treba vam meso. Možete ga poslužiti uz sezonsku salatu i uživati u svakom zalogaju.

Bijeli čili od piletine i graha Bijeli čili od piletine i graha (Foto: Shutterstock)

ČETVRTAK, 8. 6. 2023 – Bijeli čili grah s piletinom

Čili je tip dobro začinjenog gustog variva od graha, rajčice i mljevenog mesa koje je nadahnuto meksičkom kuhinjom, ali se pretežno kuha u Sjedinjenim Američkim Državama. Ljutinu možete prilagoditi vlastitim preferencijama, ali i pripremiti njegovu svijetlu verziju koja umjesto rajčice koristi vrhnje i piletinu umjesto mljevene junetine. Imamo recept.

PETAK, 9. 6. 2023. – Losos iz pećnice

Smrznute odreske lososa ne morate nužno odmrznuti prije pripreme, što ga čini idealnom namirnicom kada vam zatreba brzinski ručak ili večera. Kako bi riba bila izvana hrskava, poslužite se kombinacijom krušnih mrvica, majoneze i začina. Evo što trebate napraviti.

SUBOTA, 10. 6. 2023. – Puding od riže

Sombi je ime tradicionalnog pudinga od riže koje vuče korijene u Senegalu. Obično se radi od jednostavnih sastojaka poput riže, kokosova mlijeka, šećera i maslaca. Tradicionalno se poslužuje kao topao desert, no može se ohladiti i servirati hladan. Slijedite ovaj recept ako ga želite pripremiti i za svoje ukućane.

NEDJELJA, 11. 6. 2023. - Pečena pileća krilca

Slatka, ljuta, hrskava i sočna, uz malu pomoć začina pileća krilca iz pećnice mogu imati okus roštilja. Jednostavna za pripremu i brzo gotova, pileća krilca poslužite uz salatu od graha ili krumpira. Odlična su i uz pržene krumpiriće. Evo recepta.

7 recepata idealnih za svaki dan u ovome tjednu u kojima ćete uistinu uživati Cheesecake bez sira Američki gulaš +0 Isprobajte prženi krumpir sa slaninom koji se jede u Njemačkoj

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju