Krumpir se obično servira kao prilog jelima. No uz ovaj recept, koji svoje korijene ima u američkoj gastronomiji, ne treba vam meso. Možete ga poslužiti uz sezonsku salatu i uživati u svakom zalogaju.

Sastojci za 8 osoba:

  • 8 krumpira za pečenje
  • 100 g maslaca
  • 150 ml kiselog vrhnja
  • 150 ml punomasnog mlijeka
  • 400 g naribanog sira po želji
  • 2 mlada luka
  • sol i papar po želji


Priprema zapečenog krumpira:

  1. Zagrijte pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva.
  2. Očistite krumpire u kori. Ubodite svaki krumpir nekoliko puta vilicom i stavite peći u pećnici oko 45 minuta do sat vremena, odnosno dok se termički ne obrade do kraja.
  3. Odstranite koru od pečenog krumpira i smiksajte ih zajedno s maslacem, kiselim vrhnjem, mlijekom te soli i paprom.
  4. Umiješajte u pire pola naribanog sira pa ga prebacite u lim za pečenje koji ste prethodno premazali s nešto biljnog ulja.
  5. Preko vrha pospite nasjeckani mladi luk i preostali sir. Stavite peći u pećnicu na 175 Celzijevih stupnjeva oko 15 do 20 minuta dok se sir ne rastopi.

Po želji na vrh možete dodati i nekoliko kriški slanine.

Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju