Sastojci za 8 osoba:
8 krumpira za pečenje
100 grama maslaca
150 ml kiselog vrhnja
150 ml punomasnog mlijeka
400 grama naribanog sira po želji
2 mlada luka
sol i papar po želji

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva.

2. Očistite krumpire u kori. Ispikajte svaki krumpir nekoliko puta vilicom i stavite peći u pećnici oko 45 minuta do sat vremena, odnosno dok se termički ne obrade do kraja.

3. Odstranite koru od pečenog krumpira i smiksajte ih zajedno s maslacem, kiselim vrhnjem, mlijekom te soli i paprom.

4. Umiješajte u pire pola naribanog sira, pa ga prebacite u lim za pečenje koji ste prethodno premazali s nešto biljna ulja.

5. Preko vrha posipajte nasjeckani mladi luk i preostali sir. Stavite peći u pećnicu na 175 Celzijevih stupnjeva oko 15 do 20 minuta dok se sir ne rastopi.

Po želji na vrh možete dodati i nekoliko kriški slanine.

6. Poslužite uz sezonsku salatu. Dobar tek!