Smrznute odreske lososa ne morate nužno odmrznuti prije pripreme, što ga čini idealnom namirnicom kada vam zatreba brzinski ručak ili večera. Kako bi losos bio izvana hrskav poslužite se krušnim mrvicama koje pomiješajte s omiljenim začinima.

U trendu Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Kuća za odmor na Cresu, Airbnb - 6 Pogled s terase je vau! 60 eura na noć: Mala kuća na Cresu za one koji na odmoru žude za mirom i tišinom Huangjuewan - 2 Najkompliciraniji na svijetu Petlja na pet razina: Suludi nadvožnjak na kojem, ako propustite svoj izlaz, možete ostati i čitav dan

Uz malo majoneze kojom premažite ribu, mrvice će ostati na ribi. Najbolji izbor su panko krušne mrvice od bijelog kruha bez kore jer manje upijaju masnoću i dulje ostaju hrskave.

Sastojci za panirani losos iz pećnice:

4 zamrznuta odreska lososa (oko 550 g)
1/4 šalice majoneze
1 žličica dimljene paprike
1 i 1/4 žličice češnjaka u granulama
1/2 šalice krušnih mrvica (najbolje panko)
ulje, sol

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 220°C. Stavite smrznuti losos u posudu za pečenje kožom prema dolje, ako je ima. Čvrsto pokrijte folijom. Pecite 15 minuta.

2. Pomiješajte majonezu, dimljenu papriku i 1/4 žličice češnjaka u maloj posudi. U drugoj posudi pomiješajte krušne mrvice, žlicu ulja, 1/8 žličice soli i 1/2 žličice češnjaka.

3. Maknite foliju i premažite svaki odrezak s otprilike jednom žlicom majoneze pa posipajte s 2 žlice krušnih mrvica i lagano pritisnite da smjesa ostane na ribi. Pecite oko 15 minuta ili dulje (ovisno o debljini lososa).

Savjet: Losos poslužite s prilogom prema želji poput pirjanog graška, rizi-bizija ili kvinoje.