Predlažemo vam sedam recepata za sedam dana u tjednu. Na ovotjednom jelovniku nalaze se mesna i riblja jela, kao i ona bez komadića namirnica životinjskog porijekla. Imamo recept i za ljubitelje slatkog – za fine pogačice s čokoladom.

Najbolje od svega? Riječ je o brzopoteznim receptima koji će biti gotovi za manje od pola sata. Neki se mogu složiti za samo 15-ak minuta.

Ponedjeljak, 15. 5. 2023. Veganski omlet

Omlet je poznato francusko jelo koje se priprema od jaja i mlijeka, prži na maslacu ili ulju te nadjeva raznim dodacima po želji. Za #MEATLESSMONDAY predlažemo vegansku verziju omleta koji se radi od slanutkova brašna i biljnog napitka od soje. Boju omletu daje jarkožuta kurkuma, a karakterističan miris jaja – crna sol ili kala namak. Pronađite recept ovdje.

Pečeni krumpir s piletinom i špekom Pečeni krumpir s piletinom i špekom (Foto: Shutterstock)

Utorak, 16. 5. 2023. - Pečeni krumpir u kori

Pečeni krumpir u kori odlična je baza za sjajan ručak – nadjenuti ga možete maslacem, sirom, kuhanim grahom iz konzerve, komadićima hrskave slanine… Samo je nebo granica u kulinarskim eksperimentiranjima. Da biste ispekli krumpir u komadu u pećnici, bit će vam potrebno oko sat vremena, no ako se poslužite našim trikovima – on će biti spreman za serviranje za svega 15-ak minuta. Brzopotezni recept za pečeni krumpir nalazi se tu.

Srijeda, 17. 5. 2023. – Tjestenina s kobasicama, sirom i rajčicama

Pasta alla zozzona ili u prijevodu s talijanskog jezika 'prljava tjestenina' popularno je jelo koje potječe iz Rima. Riječ je o kombinaciji dviju (ili čak triju) popularnih tjestenina – carbonare i amatriciane (s natruhama cacio e pepea).

Kada se priprema pasta alla zozzona, najčešće se kuha tjestenina cjevastog oblika poput rigatonija te poslužuje u gustom i bogatom umaku napravljenom od rajčice, žumanjka i pikantnog sira od ovčjeg mlijeka s kobasicama i slaninom. Evo kako je možete napraviti i kod sebe doma.

Stir fry riža Stir fry riža (Foto: Shutterstock)

Četvrtak, 18. 5. 2023. – Pržena riža s povrćem i jajima

Kuharski stručnjaci slažu se da se najbolja pržena riža ili takozvani stir fry radi s rižom koju ste skuhali dan ranije i držali u hladnjaku preko noći. Ako imate malo kuhane riže u hladnjaku, ovo jelo možete složiti za samo 10-ak minuta. Tu je recept.

Petak, 19. 5. 2023. – Pečena riba na mediteranski način

Pečena riba na mediteranski način jedno je od jednostavnih jela oko kojih se ne morate previše truditi, a imaju sjajan okus. Recept je toliko svestran da možete upotrijebiti bilo koju vrstu ribe – od brancina do bakalara. Evo što trebate napraviti.

Američke pogačice s čokoladom Američke pogačice s čokoladom (Foto: Shutterstock)

Subota, 20. 5. 2023 - Američke pogačice s komadićima čokolade

Subota je stvorena za pripremu nekog slatkog jela. Donosimo vam recept za američku verziju sconesa, odnosno slatkih pogačica s komadićima čokolade, koje možete servirati kao doručak, međuobrok ili desert. U slast!

Nedjelja, 21. 5. 2023. – Pečena pileća prsa iz pećnice

Da biste dobili sočnu pečenu piletinu, postoje brojne kuharske tehnike – od metode sous vide do en papillotea, no oni zahtijevaju dosta vremena i truda. Najlakši način? U pećnici. Za recept će vam biti potrebno 30 minuta, u što je uključeno i vrijeme potrebno za zagrijavanje pećnice. Evo recepta.

7 lakih recepata savršenih za svaki dan u ovom tjednu Pečena piletina iz jedne tave Ilustracija variva od kupusa Cheeseburger složenac +0 Palačinke

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju