Običan krumpir neiscrpno je vrelo kulinarske inspiracije – kuhamo ga, pržimo, pirjamo i pečemo.

Ako ga želimo termički obraditi u kratkom vremenu – primjerice za 20-ak minuta, režemo ga na manje komade, dok za pečenje u komadu u pećnici trebamo izdvojiti i po sat vremena.

Srećom, uz pomoć modernih kuhinjskih pomagala razvijene su tehnike za bržu termičku obradu cijelog krumpira u kori. Krumpir se prvo skuha i omekša u mikrovalnoj pećnici, a potom dovršiti u fritezi na vrući zrak, koju isto tako možete zamijeniti pećnicom zagrijanom na visoku temperaturu.

Ako nemate mikrovalnu pećnicu, krumpir možete skuhati i u vodi u običnom loncu, no za to će vam biti potrebno više vremena.

Kako ispeći krumpiru u kori u 15 minuta?

  1. Operite cijeli krumpir i dobro ga posušite papirnatim ručnikom ili pamučnom krpom.
  2. Vilicom ubodite površinu krumpira na nekoliko mjesta.
  3. Stavite krumpir u mikrovalnu pećnicu na 5 minuta. Okrenite krumpir i ostavite ga u mikrovalnoj pećnici još pet minuta.
  4. Krumpir pažljivo premažite s malo biljnog ulja, posolite i popaprite i stavite u fritezu na vrući zrak na 200 Celzijevih stupnjeva oko pet minuta kako bi postao hrskav.
  5. Krumpir u kori pažljivo razrežite po pola, te nadjenite namirnicama po želji. Obavezno stavite komadić maslaca i nešto naribanog sira. Možete dodati i pržene komadiće slanine, komadiće ljute kobasice, vrhnje i različito povrće.


Zavirite u našu fotografiju na početku teksta i pronađite inspiraciju za pripremu pečenog krumpira u kori.

Blagdanski prilog koji osvaja: Recept za karamelizirani krumpir koji Islanđani obožavaju Kozice s karameliziranim krumpirom Kozice s karameliziranim krumpirom Kozice s karameliziranim krumpirom +6 Kozice s karameliziranim krumpirom

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju