Kuharski stručnjaci tvrde da ćete najbolji okus dobiti ovog jela ako ga pripremite s odstajalom i suhom rižom koju ste skuhali dan ranije te držali u hladnjaku preko noći.

Mi vam donosimo recept za najjednostavniju varijantu pržene riže s nešto povrća i jajima na kajganu.

Rezanci sa svinjetinom Hrana i piće Omiljeno jelo Hong Konga: Recept za hrskave rezance sa svinjetinom i gljivama

Sastojci za prženu rižu:

  • 700 g kuhane riže
  • 70 g smrznutog graška
  • 3 češnja češnjaka
  • 3 žlice maslaca
  • 3 žlice umaka od soje
  • 2 mrkve
  • 2 jaja
  • 1 mali luk
  • ½ čajne žličice sezamovog ulja
  • sol i papar

Priprema:

  1. Zagrijte jednu žlicu maslaca u woku ili većoj tavi, pa na njoj ispecite jaja na kajganu. Uklonite ispečena jaja iz tave i stavite sa strane.
  2. Na istoj tavi zagrijte drugu žlicu maslaca pa na njoj prepržite luk i mrkvu koju ste narezali na manje komade. Pirjajte sve zajedno s nešto soli i papra oko četiri do pet minuta dok povrće ne omekša.
  3. Dodajte nasjeckani češnjak i pirjajte sve zajedno još oko pola minute.
  4. Povrće sklonite na jednu stranu tave, a na drugoj rastopite posljednju žlicu maslaca.
  5. U tavu dodajte kuhanu rižu, smrznuti grašak, umak od soje i ulje od sezama te sve zajedno pomiješajte s povrćem. Pržite na visokoj temperaturi oko tri minute dok riža „ne popije“ sve okuse i ne postane hrskava.
  6. Vratite jaja u tavu, sve zajedno pomiješajte i poslužite toplo. Ukrasite s komadića mladog luka. Dobar tek!

Čudo zakopano pod zemljom: Mjesto koje zovu nultom točkom u povijesti čovječanstva Sanliurfa muzej, Turska - 7 Gobeklitepe, Turska - 2 Gobeklitepe, Turska - 3 +31 Karahantepe, Turska - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju