• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #tjedni jelovnik

"Naopaki", ali tako dobri recepti: 7 prefinih jela u kojima ćemo uživati do nedjelje

Pečeno pile savršen je izbor za nedjeljni ručak. Ovaj vikend ispeći ćemo piletinu u komadu s nevjerojatnim dodatkom – glazurom od domaće marmelade od marelica, ali i nekoliko kapi ljutog ulja.
Punkufer avatar placeholder
S.L. 3.11.2025 10:46 komentari
viber Created with Sketch.
Glazirana piletina
Glazirana piletina (Foto:Midjourney)

Galerija Glazirana piletina 2 Američki gulaš s mljevenim mesom 2 Tiramisu s pistacijom 2 Srdele iz pećnice 2 Ovaj tjedan kuhamo naopačke! Točnije, odabrali smo recepte koji su inspirirani popularnim jelima, ali koji se pripremaju – s nekim drugim namirnicama ili čak drugačijom kuharskom tehnikom.

Ponedjeljak bez mesa otvaramo s carbonarom u kojem nema ni guancialea, ni sira ni jaja. Ššššš, ne pokazujte ovo Talijanima! Riječ je o veganskoj verziji popularnog talijanskog jela koji se rade sa zamjenama biljnog porijekla.

Pripremit ćemo i rižoto, ali koji se umjesto na štednjaku radi na u pećnici. Srdele ćemo također umjesto na gradelama ili štednjaku – pripremiti u rolu.

Viralni recept za oženi me piletinu zamijenit ćemo s podjednako ukusnim slanutkom. Gulaš ćemo skuhati s mljevenim mesom, klasični tiramisu napraviti s pistacijama, a za kraj tjedna ispeći ćemo pile i premazati ga pekmezom od marelica.

U trendu Tortellini varivo Tjedni jelovnik Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 toplih i finih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna Novi kviz općeg znanja - 12 15 nasumičnih pitanja Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više K2 - 4 "Planina svih planina" Možda nije najviša, ali je najbrutalnija: "Divlja planina" koja ne oprašta pogreške

Rižoto iz pećnice Rižoto iz pećnice (Foto: Shutterstock)

Nastavite čitati tekst i pronađite sedam recepata za svaki dan ovoga tjedna koji su naopaki, ali jako fini.

Ponedjeljak, 3.11. – Veganska carbonara

Pojeli biste carbonaru, ali ne jedete namirnice životinjskog porijekla? Ne brinite, može se napraviti i ukusna verzija veganske carbonare. Umjesto guancialea napravite vegansku verziju slanine na bazi tvrdog tofua i začina, jaja zamijenite kremom od indijskih oraščića i prehrambenog kvasca, a jelo začinite veganskom verzijom parmezana. Imamo recept!

Utorak, 4.11. – Rižoto iz pećnice

Tko voli klasični talijanski rižoto od junetine, ovaj zapečeni u pećnici sigurno će obožavati. Ima fantastičan okus, divnu teksturu i slasnu kombinaciju namirnica kojima je teško odoljeti.

Slanutak u kremastom umaku Slanutak u kremastom umaku (Foto: Shutterstock)

Srijeda, 5.11. Oženi me slanutak

Viralni "oženi me“ recepti veliki su hit u Hrvatskoj, a podrazumijevaju jela koja su spremljena na tako dobar način da će izazvati spontanu prošnju kod osobe koja je proba. Mi vam danas predlažemo slanutak u gustom kremastom umaku koji se može pripremiti za svega dvadesetak minuta ako slijedite naše savjete.

Četvrtak, 6.11. – Američki gulaš

Američki gulaš itekako se razlikuje od mađarskog originala, ali i drugih sličnih jela koja nose ovo ime. Američki gulaš radi se od mljevenog mesa i makarona, a priprema se u jednom loncu za manje od pola sata. Baš zato nameće se kao sjajan izbor za obrok kada biste pojeli nešto fino na žlicu, ali nemate puno vremena za kuhanje.

Srdele iz pećnice Srdele iz pećnice (Foto: Shutterstock)

Petak, 7.11. – Srdele iz pećnice

Srdele se ne moraju frigati na tavi ili peći na gradelama. Odličan okus imat će i ako ih pripremite u pećnici s malo maslinova ulja, soli i papra. Imamo recept!

Subota, 8.11. – Tiramisu s pistacijom

Klasični tiramisu je savršenstvo bez mane. Jeste li probali verziju tiramisua s pistacijom? Kremu za tiramisu "pojačajte“ pastom od mljevenih pistacija, a ovom kolaču možete dodati hrskavu teksturu s nešto nasjeckanih zelenkastih orašastih plodova na vrhu.

Tiramisu s pistacijom Tiramisu s pistacijom (Foto: Shutterstock)

Nedjelja, 9.11. – Pečeno pile

Pečeno pile savršen je izbor za nedjeljni ručak. Ovaj vikend ispeći ćemo piletinu u komadu s nevjerojatnim dodatkom – glazurom od domaće marmelade od marelica, ali i nekoliko kapi ljutog ulja. Imamo recept!

Bez kompliciranja i suvišnih sastojaka: 7 cjenovno prihvatljivih i finih jela za svaki dan ovoga tjedna Gulaš od krumpira i kobasica Američki keksi s čokoladom Varivo od leće, krumpira i mrkve +2 Slanutak u umaku od rajčica poslužite s tostiranim kruhom

  • #tjedni jelovnik
  • #Recepti
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Složenac sa slatkim krumpirom recept
Slasno i slatko
Jelo od slatkog krumpira bez kojeg Amerikanci ne mogu provesti četvrti četvrtak u 11. mjesecu
Kako ljudi uspijevaju ovdje živjeti? Venecija Afrike, mjesto na kojem ne želite upasti u more
Tužna atrakcija
Kako ljudi uspijevaju ovdje živjeti? Venecija Afrike, mjesto na kojem ne želite upasti u more
Omlet u mikrovalnoj pećnici recept
Otkrio chef
Trik za pripremu ekstra kremastog omleta od samo tri sastojka u 60 sekundi
Čokoladni kolač recept
Savšenstvo bez mane
Ovako sočne čokoladne kolače još nismo probali! Biskvit je natopljen jednom, a prekriven drugom kremom
Pijani rezanci: Recept za tajladski klasik s piletinom u prefinom umaku
Pad Kee Mao
Pijani rezanci: Recept za tajladski klasik s piletinom u prefinom umaku
Ljubljana iz drugog kuta: Mjesta koja turisti (još) nisu otkrili
POKROVITELJ DINERS
Ljubljana iz drugog kuta: Mjesta koja turisti (još) nisu otkrili
Tjedni jelovnik jela na žlicu od 10.11. do 16.11. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 toplih i finih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna
Možda nije najviša, ali je najbrutalnija: "Divlja planina" koja ne oprašta pogreške
"Planina svih planina"
Možda nije najviša, ali je najbrutalnija: "Divlja planina" koja ne oprašta pogreške
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više
15 nasumičnih pitanja
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više
Kremasto varivo s piletinom i njokima recept
U jednom loncu
Fino i lako se sprema: Pileće varivo s njokima pravi je izbor za studeni
Varivo od crvene leće i cvjetače recept
Recept na žlicu
Fino varivo s lećom i cvjetačom sjajan je izbor za ručak ili večeru, a bit će gotovo za 30-ak minuta
Recept za fino varivo koje smo izbjegavali u 80-ima
Povratak u prošlost
Recept za fino varivo koje smo izbjegavali u 80-ima

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Venezuela priprema gerilski odgovor u slučaju američkog napada
gerilski stil
Spremaju se za rat s jednom od najjačih vojski svijeta: "Na agresiju ćemo odgovoriti jedinstvom"
Austrijanci u velikim problemima, nedostaju im radnici tijekom zimske sezone
Alarmantno
Zemlja s mnogo hrvatskih radnika u problemima: Kritično nedostaje radne snage, a nude minimalnu plaću od 2200 eura
Od vikenda obaveza uporaba zimske opreme
Zakonska obaveza
Vozači, pripremite se! Od vikenda prijete kazne ako ovo ne učinite s vozilom
show
Preminula je Sally Kirkland
tužna vijest
Preminula glumačka legenda koju pamtimo po kultnoj ulozi iz 80-ih godina
Chef Vukadin na snimanje MasterChefa došai u društvu sinčića
sinčić gabrijel
Isti tata! Chef Vukadin na snimanje MasterChefa doveo najslađeg gosta
Ryanair se našalio na račun Modrićeva leta njihovom linijom
pohvalili se!
Let koji je postao hit! Ryanair se oglasio zbog Modrićeva putovanja, reakcije su urnebesne
zdravlje
Psiholozi tvrde: Ljudi koji vole pse i oni koji vole mačke potpuno su različiti tipovi osobnosti!
Jeste li “dog person” ili “cat person”?
Psiholozi tvrde: Ljudi koji vole pse i oni koji vole mačke potpuno su različiti tipovi osobnosti!
Ovo područje na licu nikada ne smijete dirati – evo zašto ga zovu “trokut smrti”!
Važno!
Ovo područje na licu nikada ne smijete dirati – evo zašto ga zovu “trokut smrti”!
Najgori karcinomi: 5 najpodmuklijih vrsta raka koje gotovo nitko ne prepozna dok nije prekasno
Onkolozi upozoravaju
Najgori karcinomi: 5 najpodmuklijih vrsta raka koje gotovo nitko ne prepozna dok nije prekasno
zabava
Medvjed im ušetao u kuću, ali nije bio spreman na ovakav otpor
Čovječe…
Medvjed im ušetao u kuću, ali nije bio spreman na ovakav otpor
Kad vidite gdje su stavili kadu u ovoj kupaonici, bit ćete zahvalni na svojoj
Urnebesno
Kad vidite gdje su stavili kadu u ovoj kupaonici, bit ćete zahvalni na svojoj
Dalmatinac napravio pravu kolonu, a kad vidite zašto nećete se prestati smijati
Zanimljivo
Dalmatinac napravio pravu kolonu, a kad vidite zašto nećete se prestati smijati
tech
Znanstvenici iznenađeni: Otkrili potpuno novu vrstu pčele, zbog jednog detalja dobila jezivo ime
Zastrašujući izgled
Znanstvenici iznenađeni: Otkrili potpuno novu vrstu pčele, zbog jednog detalja dobila jezivo ime
Već prva snimka opservatorija Vera C. Rubin zapanjila astronome i otkrila skrivenu tajnu jedne poznate galaksije
Tek je počeo s radom
Već prva snimka opservatorija Vera C. Rubin zapanjila astronome i otkrila skrivenu tajnu jedne poznate galaksije
Googleovi savjeti koje treba poslušati: Evo kako smanjiti potrošnju baterije na Androidu
Svaki se postotak računa
Googleovi savjeti koje treba poslušati: Evo kako smanjiti potrošnju baterije na Androidu
sport
Mladog nogometaša slučajno upucao vlastiti brat
tragedija
Mladog nogometaša slučajno upucao vlastiti brat
Velika pobjeda hrvatskog kluba: U dramatičnoj utakmici nokautirali Francuze!
Bravo!
Velika pobjeda hrvatskog kluba: U dramatičnoj utakmici nokautirali Francuze!
Otpao još jedan reprezentativac, Dalić pozvao igrača iz druge lige
mogući debitant
Otpao još jedan reprezentativac, Dalić pozvao igrača iz druge lige
tv
Kumovi: Ovo je možda zadnji razgovor oca i sina
KUMOVI
Ovo je možda zadnji razgovor oca i sina
U dobru i zlu: Namjere mu nisu iskrene - zašto je zapravo došao?
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Namjere mu nisu iskrene - zašto je zapravo došao?
MasterChef: Žiri i u stres testu priredio ozbiljno iznenađenje! "Ne miriše na dobro!"
OSTANAK ILI ODLAZAK?
Žiri i u stres testu priredio ozbiljno iznenađenje! "Ne miriše na dobro!"
putovanja
Tjedni jelovnik jela na žlicu od 10.11. do 16.11. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 toplih i finih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više
15 nasumičnih pitanja
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više
Čokoladni kolač recept
Savšenstvo bez mane
Ovako sočne čokoladne kolače još nismo probali! Biskvit je natopljen jednom, a prekriven drugom kremom
novac
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
Slatki imperij
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
Ryanair uvodi veliku promjenu za sve putnike. Evo što se mijenja od 12. studenog
Nova pravila
Ryanair uvodi veliku promjenu za sve putnike. Evo što se mijenja od 12. studenog
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
kamikaze na cesti
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
lifestyle
Topli modeli gležnjača i niskih čizmi iz trgovina
Modeli za svaki dan
15 toplih gležnjača i niskih čizama s kojima ćete biti spremni i za minuse
Ksenija Pajić u trapericama i bundi na zagrebačkoj špici 2025.
Ležerna i dotjerana
Ove traperice savršen su izbor za šetnju gradom, a Ksenija Pajić nosi ih uz kratku bundu
Izabrale ste najzgodnijeg pjevača iz generacije naših mama i baka
Magnet za žene
Uvjerljiva pobjeda: Izabrale ste najzgodnijeg pjevača iz generacije naših mama i baka
sve
Preminula je Sally Kirkland
tužna vijest
Preminula glumačka legenda koju pamtimo po kultnoj ulozi iz 80-ih godina
Mladog nogometaša slučajno upucao vlastiti brat
tragedija
Mladog nogometaša slučajno upucao vlastiti brat
Chef Vukadin na snimanje MasterChefa došai u društvu sinčića
sinčić gabrijel
Isti tata! Chef Vukadin na snimanje MasterChefa doveo najslađeg gosta
Gulaš od krumpira i kobasica
Tjedni jelovnik

Bez kompliciranja i suvišnih sastojaka: 7 cjenovno prihvatljivih i finih jela za svaki dan ovoga tjedna

Austrijski gulaš od krumpira ima bogat i zasitan okus, toplu boju i brašnasto-kremastu teksturu, pa je idealan izbor za hladniji dio godine. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Želiš li prvi saznati
za povoljne aviokarte

Pripremi putovnicu
i prijavi se na naš newsletter
jer uskoro polijećemo ;)

Please don't insert text in the box below!
close