Jeste li čuli za američki gulaš? Riječ je u bogatom i ukusnom jelu na žlicu koji se itekako razlikuje od mađarskog originala.

Američki gulaš obuhvaća mljeveno meso – najčešće junetinu, tjesteninu, rajčice i pokoji začin. Najčešće se priprema s makaronima, no možete se poslužiti bilo kojom vrstom manje tjestenine.

Najbolje od svega? Možete ga pripremiti u samo jednom loncu za tek 20-ak minuta, pa je idealno za pripremu tijekom tjedna u hladnijem dijelu godine kad nemate mnogo vremena za kuhanje.

Sastojci:

  • 800 g mljevene junetine
  • 800 g nasjeckanih rajčica iz konzerve
  • 800 g pasirane rajčice
  • 300 g nekuhanih makarona
  • 3-4 češnja češnjaka
  • 2-3 žlice koncentrata rajčice
  • 2 l mesnog temeljca
  • 1 luk
  • 1 žlica umaka Worcestershire
  • 1 žlica dimljene paprike u prahu
  • sol i papar
  • ulje po želji

Priprema:

  1. U loncu ili dubljoj tavi zagrijte malo ulja pa na njemu prepirjajte nasjeckani luk i mljevenu junetinu – termički ih obrađujte 5 do 8 minuta dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju.
  2. Dodajte nasjeckani češnjak i pirjajte sve zajedno još 30 sekundi.
  3. Podlijte meso s pasiranom rajčicom, nasjeckanim rajčicama i mesnim temeljcem.
  4. Sve dobro promiješajte. Dodajte sol i papar, dimljenu papriku u prahu i umak Worcestershire i pustite da tekućina zavrije.
  5. Potom dodajte tjesteninu i nastavite kuhati jelo još 10-ak minuta, odnosno dok sve komponente nisu termički obrađene do kraja, a okusi sljubljeni.
  6. Poslužite jelo toplo sa sezonskom salatom i kriškom domaćeg kruha. Dobar tek!

Kada dodajete luk? 5 savjeta za savršeni gulaš koji ćete rado reprizirati Flamanski gulaš Irski gulaš Čili colorado +4 Gulaš od junetine

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju