Galerija
Za ponedjeljak bez mesa radimo fine faširance koje se rade na bazi tofua – riječ je o namirnici koja obiluje bjelančevinama biljnog porijekla – a koje možete servirati u pecivu, uz kuhani krumpir ili neki drugi prilog po želji.
Za blagdanski utorak pripremamo svinjske kotlete u slasnoj marinadi koje ćemo ispeći na roštilju. Ovoga tjedna pripremit ćemo i piletinu u brzom umaku, zapečeni krumpir s jajima, laganu ljetnu tjesteninu sa špinatom i sirom, ali i brzinski kus-kus s tunom iz konzerve.
Za ljubitelje slatkog tu je i iznimno ukusan i raskošan tiramisu koji se radi bez jaja i mascarponea, a koji možete servirati i prijateljima veganima.
Nastavite čitati tekst i pronađite sedam recepata – po jedan za svaki dan ovoga tjedna.
Ponedjeljak, 4.8. – Faširanci od tofua
Pomiješajte tofu s naribanom mrkvom, češnjakom i mladim lukom te ponešto začina, ali i usitnjenim zobenim pahuljicama te oblikujte faširance. Ispecite ih na biljnom ulju, pa poslužite u pecivu ili kao prilog uz kuhani krumpir, rižu i tjesteninu. Cijeli recept za faširance od tofua pronađite ovdje.
Utorak, 5.8. – Kotleti s roštilja
Ispecite na roštilju svinjske kotlete! Više okusa dobit ćete ako upotrijebite kotlete s kostima te ih marinirate u finom umaku na bazi kečapa, smeđeg šećera, octa, soka od naranče, Worcestershirea, češnjaka i sušenog ružmarina.
Srijeda, 6.8. – Ljetna tjestenina sa špinatom
Brzi ljetni ručak ili večeru možete napraviti za svega 15 minuta. Ova tjestenina s gorgonzolom, vrhnjem, špinatom i tostiranim orasima savršeni je dokaz. Ne preskačite tostiranje oraha – ovaj mali detalj poboljšat će okus cijelog jela.
Četvrtak, 7.8. – Zapečeni krumpir s jajima
Ne trebate komplicirane sastojke za fino jelo. Tri krumpira, tri jaja, jedan luk, malo sira i nešto začina dovoljno je za pripremu ukusnog složenca. Da biste ga pripremili trebat će vam 10-ak minuta, a jelo će se ispeći u pećnici za oko pola sata.
Petak, 8.8. – Kus-kus s tunom
Kada je vani vruće, ne želimo previše vremena trošiti na termičku obradu namirnice – štoviše, ne želimo uopće paliti štednjak. Kus-kus salata s tunom i povrćem idealan je recept za takve dane.
Da biste skuhali kus-kus ne morate paliti štednjak – dovoljno je vodu zagrijati u kuhalu za vodu i preliti je preko sitnih zrnaca pšenične krupice te pustiti da se namače oko pet minuta. Ako nemate kuhalo, vodu možete zagrijati i u mikrovalnoj pećnici.
Subota, 9.8. – Veganski tiramisu
Obožavana talijanska slastica obično se priprema od piškota umočenih u kavu, a prekrivenih kremom na bazi jaja i slatkog sira mascarpone te kakao prahom. Imamo recept za vegansku verziju piškota, ali i prefinu kremu koja se radi na bazi svilenog tofua i jogurta od soje.
Nedjelja, 10.8. – Piletina u kremastom umaku
Uz pečenu piletinu savršeno će pristajati kremasti umak sastavljen od vrhnja za kuhanje, bijelog vina, Dijon senfa i limunova soka. Imamo recept!
7 sirotinjskih jela za svaki dan ovoga tjedna koji se mogu napraviti za smiješan novac