Galerija Faširanci od tofua 1 Tiramsu se može napraviti i bez jaja i slatkog sira 1 Pečena piletina u kremastom umaku sa šampinjonima 1 Zapečeni krumpir s jajima 1 Ovaj tjedan kuhamo ukusna jela u kojima će uživati sva osjetila. Brzo se pripremaju, ne iziskuju dugi popis namirnica, a ugodit će različitim nepcima.

Za ponedjeljak bez mesa radimo fine faširance koje se rade na bazi tofua – riječ je o namirnici koja obiluje bjelančevinama biljnog porijekla – a koje možete servirati u pecivu, uz kuhani krumpir ili neki drugi prilog po želji.

Za blagdanski utorak pripremamo svinjske kotlete u slasnoj marinadi koje ćemo ispeći na roštilju. Ovoga tjedna pripremit ćemo i piletinu u brzom umaku, zapečeni krumpir s jajima, laganu ljetnu tjesteninu sa špinatom i sirom, ali i brzinski kus-kus s tunom iz konzerve.

Za ljubitelje slatkog tu je i iznimno ukusan i raskošan tiramisu koji se radi bez jaja i mascarponea, a koji možete servirati i prijateljima veganima.

U trendu Tajne slastičara za ujednačeno pečeni biskvit Bez zagorenih rubova Vrlo je jednostavno, ali rijetki ovo rade: Slastičarski trik za savršeno pečen biskvit Plaža Sakarun - 1 Sakarun Hrvatski Havaji: Duga pješčana plaža koja je proglašena jednom od najljepših na svijetu Pečeni krumpir Idealan prilog Hrskavi izvana, mekani iznutra: Mediteranski recept za savršene pečene krumpire

Faširanci od tofua Faširanci od tofua (Foto: Shutterstock)

Nastavite čitati tekst i pronađite sedam recepata – po jedan za svaki dan ovoga tjedna.

Ponedjeljak, 4.8. – Faširanci od tofua

Pomiješajte tofu s naribanom mrkvom, češnjakom i mladim lukom te ponešto začina, ali i usitnjenim zobenim pahuljicama te oblikujte faširance. Ispecite ih na biljnom ulju, pa poslužite u pecivu ili kao prilog uz kuhani krumpir, rižu i tjesteninu. Cijeli recept za faširance od tofua pronađite ovdje.

Utorak, 5.8. – Kotleti s roštilja

Ispecite na roštilju svinjske kotlete! Više okusa dobit ćete ako upotrijebite kotlete s kostima te ih marinirate u finom umaku na bazi kečapa, smeđeg šećera, octa, soka od naranče, Worcestershirea, češnjaka i sušenog ružmarina.

Zapečeni krumpir s jajima Zapečeni krumpir s jajima (Foto: Getty Images)

Srijeda, 6.8. – Ljetna tjestenina sa špinatom

Brzi ljetni ručak ili večeru možete napraviti za svega 15 minuta. Ova tjestenina s gorgonzolom, vrhnjem, špinatom i tostiranim orasima savršeni je dokaz. Ne preskačite tostiranje oraha – ovaj mali detalj poboljšat će okus cijelog jela.

Četvrtak, 7.8. – Zapečeni krumpir s jajima

Ne trebate komplicirane sastojke za fino jelo. Tri krumpira, tri jaja, jedan luk, malo sira i nešto začina dovoljno je za pripremu ukusnog složenca. Da biste ga pripremili trebat će vam 10-ak minuta, a jelo će se ispeći u pećnici za oko pola sata.

Tiramsu se može napraviti i bez jaja i slatkog sira Tiramsu se može napraviti i bez jaja i slatkog sira (Foto: Shutterstock)

Petak, 8.8. – Kus-kus s tunom

Kada je vani vruće, ne želimo previše vremena trošiti na termičku obradu namirnice – štoviše, ne želimo uopće paliti štednjak. Kus-kus salata s tunom i povrćem idealan je recept za takve dane.

Da biste skuhali kus-kus ne morate paliti štednjak – dovoljno je vodu zagrijati u kuhalu za vodu i preliti je preko sitnih zrnaca pšenične krupice te pustiti da se namače oko pet minuta. Ako nemate kuhalo, vodu možete zagrijati i u mikrovalnoj pećnici.

Subota, 9.8. – Veganski tiramisu

Obožavana talijanska slastica obično se priprema od piškota umočenih u kavu, a prekrivenih kremom na bazi jaja i slatkog sira mascarpone te kakao prahom. Imamo recept za vegansku verziju piškota, ali i prefinu kremu koja se radi na bazi svilenog tofua i jogurta od soje.

Pečena piletina u kremastom umaku sa šampinjonima Pečena piletina u kremastom umaku sa šampinjonima (Foto: Shutterstock)

Nedjelja, 10.8. – Piletina u kremastom umaku

Uz pečenu piletinu savršeno će pristajati kremasti umak sastavljen od vrhnja za kuhanje, bijelog vina, Dijon senfa i limunova soka. Imamo recept!

7 sirotinjskih jela za svaki dan ovoga tjedna koji se mogu napraviti za smiješan novac Shakshuka Košarice od jaja i tikvica Pita od limuna bez pečenja +0 Varivo od mahuna