Krumpir i jaja osnovne su namirnice koje su u prošlosti nosile brojne recepte. Hranjive, zasitne i ukusne i bez previše začina ili kompliciranih postupaka, bile su osnovne u kuhinji naših starih.

Jedno je od takvih jela i zapečeni krumpir s jajima koji smo pronašli na portalu krenizdravo.hr, a osvojio nas je jednostavnošću. Tri krumpira, tri jaja, jedan luk i malo sira i začina sve je što vam treba. Složenac od krumpira i jaja pripremit ćete za 10-ak minuta, a peći će se pola sata.

Zapečeni krumpir s jajima - sastojci

  • 3 krumpira
  • 3 jaja
  • 1 crveni luk, nasjeckan
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 50 ml mlijeka
  • 1/2 čajne žličice soli
  • 1/2 čajne žličice papra
  • 1/2 čajne žličice mljevene paprike
  • 30 g ribanog sira
  • 1 žlica svježe sjeckanog peršina

Zapečeni krumpir s jajima - priprema:

  1. Krumpire ogulite, narežite na tanke ploške, a potom ih oko pet minuta prokuhajte u vodi.
  2. Potom u zdjeli umutite jaja s mlijekom i svim začinima.
  3. Na maslinovom ulju lagano prodinstajte luk dok ne postane staklast.
  4. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  5. Nauljite posudu, a potom na dno složite red krumpira, potom malo luka i ponovite postupak dok ne potrošite navedene sastojke.
  6. Prelijte smjesom jaja i mlijeka te pecite složenac do pola sata dok se jaja ne stvrdnu.
  7. Izvadite složenac iz pećnice, posipajte sirom i vratite na još pet minuta u pećnicu.
  8. 8. Prije posluživanja posipajte s malo svježeg peršina.

Tražite li još recepata, naći ćete ih ovdje, a želite li poboljšati svoje kulinarske vještine, pridružite se našoj Školi kuhanja.

Jednostavno, a prefino: 7 slasnih recepata za svaki dan ovog tjedna Povrtno varivo s piletinom Kuglice od slanutka Zapečena tjestenina s mljevenim mesom, rajčicom i sirom +3 Piletina u finom umaku od vrhnja i vina