Kada je vani vruće, ne želimo previše vremena trošiti na termičku obradu namirnice – štoviše, ne želimo uopće paliti štednjak. Kus-kus salata s tunom i povrćem idealan je recept za takve dane.

Da biste skuhali kus-kus ne morate paliti štednjak – dovoljno je vodu zagrijati u kuhalu za vodu i preliti je preko sitnih zrnaca pšenične krupice te pustiti da se namače oko pet minuta. Ako nemate kuhalo, vodu možete zagrijati i u mikrovalnoj pećnici.

Dok se kus-kus namače nasjeckajte povrće, pomiješajte ga s tunom iz konzerve i sve dobro začinite, a potom uživajte u laganom, brzom i ukusnom ručkom.

Sastojci za kus-kus salatu s tunom:

  • 250 ml vruće vode
  • 170 g kus-kusa
  • 1 velika konzerva tune u ulju
  • 1 velika rajčica
  • 1 krastavac
  • ½ manjeg ljubičastog luka
  • ½ paprike
  • šaka maslina
  • sol i papar po želji
  • limunov sok
  • svježi peršin po želji

Priprema kus-kus salate s tunom:

  1. Zagrijte vodu u kuhalu za vodu, te ga prelijte preko kus-kusa. Poklopite kus-kus i pustite da se namače oko pet minuta.
  2. Ako želite da kus-kus ima puniji okus, u vrućoj vodi možete rastopiti povrtnu kocku prije nego ga pomiješate s kus kusom.
  3. Luk očistite i narežite na tanke trake. Nasjeckajte rajčicu, krastavac, papriku i masline.
  4. U velikoj zdjeli pomiješajte povrće i tunu iz konzerve zajedno s uljem. Posolite i papaprite i dodajte limunovog soka po želji. Dodajte i kuhani kus-kus, pa sve dobro promiješajte i poslužite s nasjeckanim svježim peršinom. Dobar tek!

Najzdravije vrste riba koje možete pronaći na hrvatskim ribarnicama +0 Srdele - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju