Što poslužiti osobi koja ne jede hranu životinjskog porijekla? Ako se mučite s tim pitanjem, ovaj recept za fine faširance od tofua sjajno su rješenje.
Tofu je namirnica koja obiluje bjelančevina biljnog porijekla i koja predstavlja zamjenu za meso u ovom receptu. Pomiješajte je s naribanom mrkvom, češnjakom i mladim lukom te ponešto začina, ali i usitnjenim zobenim pahuljicama te oblikujte faširance.
Ovako pripremljene faširance od tofua ispecite na biljnom ulju, a potom poslužite kao prilog uz tjesteninu, rižu i krumpir, ali i kao zamjenu za burger.
Faširnaci od tofua - sastojci:
- 280 g čvrstog tofua
- 50 g mljevenih zobenih pahuljica
- 2-3 mlada luka
- 2-3 češnja češnjaka
- 2 žlice umaka od soje
- 1 mrkva
- 1 žlica limunova soka
- 1 čajna žličica čili umaka po želji
- biljno ulje za prženje
- sol i papar po želji
Faširnaci od tofua - priprema:
- Mrkvu naribajte. Uz pomoć blendera usitnite zobene pahuljice u prah. Očistite mladi luk i češnjak.
- Ocijedite tofu od viška vode iz pakiranja i stavite u blender zajedno s ostalim nabrojenim sastojcima. Začinite s umakom od soje, čili prahom i limunovim sokom. Po želji možete dodati i nešto soli i papra. Pulsirajte dok se sastojci ne povežu.
- Oblikujte faširance od dobivene smjese te ih ispecite na zagrijanoj ulju na tavi. Pecite faširance otprilike tri do četiri minuta s obje strane dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju.
- Poslužite ih tople kao prilog uz jelo. Dobar tek!
Ima više proteina od pilećih prsa: Zamjena za meso s kojom možete napraviti "šnicle" i gulaš