Zamislite scenarij u kojem se satima vozite autocestom u Australiji i počinje vas hvatati umor. Srećom, nailazite na hotel usred ničega, zahvaljujete sudbini što ćete se konačno moći ispružiti i ubiti oko, ali kad se približite neobičnoj zgradi, shvaćate da nešto ne štima. Hotel je naime lažan (scenarij nije).

Hotel EastLink zapravo je skulptura smještena na periferiji Melbournea u Australiji, dizajnirana tako da izgleda kao pravi hotel. Veliku maketu hotela, čija je izgradnja koštala 744 tisuća eura dizajnirao je kanadski umjetnik Callum Morton i svijetu ga je predstavio 2007. godine. Od tada zbunjuje mnoge ljude koji su ondje pokušavali rezervirati smještaj ili ući unutra...

Internetska stranica EastLink još uvijek dobiva upite o cijenama soba, dostupnosti i informacijama o parkiranju, a opisujući koncept koji stoji iza dizajna, Morton je i želio da prolaznici vide EastLink kao stvarni hotel ili pak rekvizit koji je "zbrisao" iz tematskog parka ili s filmskog seta. Divovska ludost, kako joj Morton tepa, ima čisto ukrasnu funkciju.

EastLink je visok 20 metara, a sagrađen je od čelika, betona i staklenih ploča Kad padne noć, neki od prozora svijetle, što cijelu priču čini zanimljivijom.

Tim Sydney ili tim Melbourne? Najvažnije razlike između dva najveća australska grada koje biste trebali znati Melbourne Zgrada opere u Sydneyju - 3 Iceberga bazen na plaži Bondi u Sydneyu - 1 +2 Australija - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju