Vrijeme je savršeno za roštilj! Na njemu možete pripremiti različite namirnice – od mesa i ribe, preko tofua i tempeha do povrća poput tikvica, patlidžana, paprika i gljiva.
Mi vam danas predlažemo svinjske kotlete s kostima koji se mariniraju u finom umaku na bazi kečapa, smeđeg šećera, octa, soka od naranče, Worcestershirea, češnjaka i sušenog ružmarina.
Dio ovog umaka iskoristite za marinadu, a ostatak ostavite za premazivanje mesa na roštilju. Okusi se tako dobro sljubljuju da će vas svi pitati za recept.
Svinjski kotleti s roštilja - sastojci:
- 8 svinjskih kotleta s kostima
- 125 ml kečapa
- 65 ml vinskog octa
- 65 ml narančinog soka
- 50 ml umaka Worcestershire
- 50 g smeđeg šećera
- 2 češnja češnjaka
- 1 čajna žličica sušenog ružmarina
Svinjski kotleti s roštilja - priprema:
- U zdjeli pomiješajte kečap, vinski ocat, narančin sok, umak Worcestershire, smeđi šećer, nasjeckane češnjeve češnjaka i sušeni ružmarin. Četvrtinu smjese umaka spremite sa strane u hladnjak. U ostatak smjese uronite svinjske kotlete s kostima. Pokrijte sve zajedno plastičnom folijom i stavite u hladnjak da se marinira preko noći.
- Kada ste spremni ispeći meso, izvadite kotlete iz hladnjaka i dopustite da dosegnu sobnu temperaturu. Tek onda ih stavite na zagrijani roštilj i pecite otprilike četiri do šest minuta sa svake strane, odnosno dok unutrašnjost najdebljeg dijela mesa ne dosegne temperaturu od oko 65 Celzijevih stupnjeva.
- Preostalu marinadu koju ste odvojili iskoristite za premazivanje mesa na roštilju nekoliko minuta prije kraja pečenja.
- Svinjske kotlete poslužite sa sezonskom salatom i prilogom po želji. Dobar tek!
Sočno i puno okusa: Koliko dugo treba marinirati meso za najbolji rezultat?