Vrijeme je savršeno za roštilj! Na njemu možete pripremiti različite namirnice – od mesa i ribe, preko tofua i tempeha do povrća poput tikvica, patlidžana, paprika i gljiva.

Mi vam danas predlažemo svinjske kotlete s kostima koji se mariniraju u finom umaku na bazi kečapa, smeđeg šećera, octa, soka od naranče, Worcestershirea, češnjaka i sušenog ružmarina.

Dio ovog umaka iskoristite za marinadu, a ostatak ostavite za premazivanje mesa na roštilju. Okusi se tako dobro sljubljuju da će vas svi pitati za recept.

Svinjski kotleti s roštilja - sastojci:

  • 8 svinjskih kotleta s kostima
  • 125 ml kečapa
  • 65 ml vinskog octa
  • 65 ml narančinog soka
  • 50 ml umaka Worcestershire
  • 50 g smeđeg šećera
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 čajna žličica sušenog ružmarina

Svinjski kotleti s roštilja - priprema:

  1. U zdjeli pomiješajte kečap, vinski ocat, narančin sok, umak Worcestershire, smeđi šećer, nasjeckane češnjeve češnjaka i sušeni ružmarin. Četvrtinu smjese umaka spremite sa strane u hladnjak. U ostatak smjese uronite svinjske kotlete s kostima. Pokrijte sve zajedno plastičnom folijom i stavite u hladnjak da se marinira preko noći.
  2. Kada ste spremni ispeći meso, izvadite kotlete iz hladnjaka i dopustite da dosegnu sobnu temperaturu. Tek onda ih stavite na zagrijani roštilj i pecite otprilike četiri do šest minuta sa svake strane, odnosno dok unutrašnjost najdebljeg dijela mesa ne dosegne temperaturu od oko 65 Celzijevih stupnjeva.
  3. Preostalu marinadu koju ste odvojili iskoristite za premazivanje mesa na roštilju nekoliko minuta prije kraja pečenja.
  4. Svinjske kotlete poslužite sa sezonskom salatom i prilogom po želji. Dobar tek!

Sočno i puno okusa: Koliko dugo treba marinirati meso za najbolji rezultat? Marinirane tikvice na roštilju Svinjski kotlet s umakom na bazi meda Pečeni svinjski file s povrćem +6 Junetina u umaku od maslaca i češnjaka