Galerija
Ponedjeljak - Ljetna tjestenina s tikvicama
Iako je carbonara savršena baš onakva kakva jest – neki se sastojci mogu zamijeniti kako bi se dobila drugačija, a podjednako ukusna gastronomska priča. Mi vam danas predlažemo recept za tjesteninu s tikvicama inspiriranu carbonarom koja je pogodna i za prehranu vegetarijanaca, a kojoj umami daje miso pasta. Evo i recepta.
Utorak – Popečci od tikvica
Popečci od tikvica mogu biti sjajan obrok ili prilog jelu. Obično se pripremaju od naribanih tikvica, brašna, jaja i začina. Ako ne jedete namirnice životinjskog porijekla poput jaja, i dalje možete napraviti ove hrskave pogačice. Jaja zamijenite kremastom pastom od sezama, takozvanim tahinijem, u koju ste dodali malo limunova soka. Ovdje ćete pronaći recept.
Srijeda - Kus-kus salata s tunom
Da biste skuhali kus-kus, ne morate paliti štednjak – dovoljno je vodu zagrijati u kuhalu za vodu i preliti je preko sitnih zrnaca pšenične krupice te pustiti da se namače oko pet minuta. Nakon toga pomiješajte kus-kus s konzerviranom tunom i povrćem po želji, i obrok je gotov. Evo što točno trebate napraviti.
Četvrtak - Rižoto s rajčicama
Za ukusan rižoto nije potrebno puno sastojaka, ali kako bi bio kremast valja se pridržavati pravila pripreme. Zvijezda jela je škrob koji oslobađa riža, zbog čega je ne treba ispirati u vodi prije pripreme. Neumornim miješanjem škrob se otapa u temeljcu i daje finu teksturu. Recept za prefini rižoto od rajčica, kao i savjete za savršenu pripremu - potražite ovdje.
Petak - Pržena riža s piletinom
Pržena riža jedno je od omiljenih azijskih jela, kao i slastan dokaz da se od ostataka riže mogu pripremiti fantastična nova jela – ponekad i bolja od originala. Pržena se riža tradicionalno priprema u woku, ali poslužit će vam i neka druga tava koja dobro drži toplinu. Koliko je kuhara, toliko je i recepata za prženu rižu, ali s jednostavnim sastojcima ne možete pogriješiti. Luk, mrkva i češnjak, kao i proteini poput jaja, junetine, piletine, rakova ili tofua te sojin umak bit će sasvim dovoljni za fantastično jelo. Evo i recepta.
Subota – Brzinska piletina
Da biste ispekli sočna pileća prsa ne treba vam puno vremena ni sastojaka. Ovaj recept najbolji je dokaz. Pileća prsa zareže se do pola kako bi se skratila termička priprema, ali i povećala površina mesa koja će upiti sočan umak. Meso se isprva zapeče, a potom dovrši u sočnom umaku na bazi maslaca, meda, češnjaka i jabučnog octa. Meso poslužite s omiljenim prilogom i salatom. Ovdje kliknite za recept.
Nedjelja – Ljetnu kolač od vanilije i kokosa
Kape ili šubarice, dobri je stari klasik koji traži ponešto posla u kuhinji. U originalnom receptu slasne tortice rade se od biskvita, kreme, kokosa i čokoladne glazure, ali ako nemate toliko vremena i tražite nešto jednostavniji recept za slasticu efektnog izgleda – i za to postoji rješenje. Umjesto biskvita, potrebno je skuhati kremu, koja se potom ulijeva u čaše. Kada se stegne, tortice uvaljajte u kokos i prelijte čokoladom - i to je to! Recept vas čeka ovdje.
Opušteni izlet u prirodi: Bob Fest - "voćni" festival koji spaja laganu rekreaciju, domaće delicije i zabavu