Galerija Kus-kus salata s tunom: 4 Popečci od tikvica 4 Rižoto 4 Rižoto 4 Kada je vani vruće, ne želimo provoditi puno vremena u kuhinji, niti paliti pećnicu U potrazi smo za jednostavnim, ukusnim i osvježavajućim jelima koja će vas zasititi, ali ne padaju teško na želudac. Ovaj tjedan donosimo vam upravo takve recepte, a pobrinuli smo se i da biramo ona jela koja ne traže puno sastojaka kako bismo olakšali kupovinu i uštedjeli koji euro. Slasna ljetna jela se mogu jednostavno skuhati i ako niste kod kuće nego uživate na moru, ali ne želite jesti u restoranu nego u apartmanu.

Ponedjeljak - Ljetna tjestenina s tikvicama

Iako je carbonara savršena baš onakva kakva jest – neki se sastojci mogu zamijeniti kako bi se dobila drugačija, a podjednako ukusna gastronomska priča. Mi vam danas predlažemo recept za tjesteninu s tikvicama inspiriranu carbonarom koja je pogodna i za prehranu vegetarijanaca, a kojoj umami daje miso pasta. Evo i recepta.

U trendu EastLink - 3 Pošto soba? "Prijevara" teška 744 tisuća eura: Hotel u kojemu nitko nikada nije uspio rezervirati sobu Ghazipur - 3 Otrovni smrad Ne prestaje rasti: Planina smeća koja truje milijune ljudi svake godine naraste za 10 metara Salata od krastavaca Jako osvježavajuća Trik sastojak za najfiniju salatu od krastavaca koju morate probati

  Popečci od tikvica Popečci od tikvica (Foto: Shutterstock)

Utorak – Popečci od tikvica

Popečci od tikvica mogu biti sjajan obrok ili prilog jelu. Obično se pripremaju od naribanih tikvica, brašna, jaja i začina. Ako ne jedete namirnice životinjskog porijekla poput jaja, i dalje možete napraviti ove hrskave pogačice. Jaja zamijenite kremastom pastom od sezama, takozvanim tahinijem, u koju ste dodali malo limunova soka. Ovdje ćete pronaći recept.

Kus-kus salata s tunom: Kus-kus salata s tunom: (Foto: Shutterstock)

Srijeda - Kus-kus salata s tunom

Da biste skuhali kus-kus, ne morate paliti štednjak – dovoljno je vodu zagrijati u kuhalu za vodu i preliti je preko sitnih zrnaca pšenične krupice te pustiti da se namače oko pet minuta. Nakon toga pomiješajte kus-kus s konzerviranom tunom i povrćem po želji, i obrok je gotov. Evo što točno trebate napraviti.

Četvrtak - Rižoto s rajčicama

Za ukusan rižoto nije potrebno puno sastojaka, ali kako bi bio kremast valja se pridržavati pravila pripreme. Zvijezda jela je škrob koji oslobađa riža, zbog čega je ne treba ispirati u vodi prije pripreme. Neumornim miješanjem škrob se otapa u temeljcu i daje finu teksturu. Recept za prefini rižoto od rajčica, kao i savjete za savršenu pripremu - potražite ovdje.

  Pržena riža je omiljeno jelo azijske kuhinje Pržena riža je omiljeno jelo azijske kuhinje (Foto: Shutterstock)

Petak - Pržena riža s piletinom

Pržena riža jedno je od omiljenih azijskih jela, kao i slastan dokaz da se od ostataka riže mogu pripremiti fantastična nova jela – ponekad i bolja od originala. Pržena se riža tradicionalno priprema u woku, ali poslužit će vam i neka druga tava koja dobro drži toplinu. Koliko je kuhara, toliko je i recepata za prženu rižu, ali s jednostavnim sastojcima ne možete pogriješiti. Luk, mrkva i češnjak, kao i proteini poput jaja, junetine, piletine, rakova ili tofua te sojin umak bit će sasvim dovoljni za fantastično jelo. Evo i recepta

Pileća prsa u sočnom umaku Pileća prsa u sočnom umaku (Foto: Shutterstock)

Subota – Brzinska piletina

Da biste ispekli sočna pileća prsa ne treba vam puno vremena ni sastojaka. Ovaj recept najbolji je dokaz. Pileća prsa zareže se do pola kako bi se skratila termička priprema, ali i povećala površina mesa koja će upiti sočan umak. Meso se isprva zapeče, a potom dovrši u sočnom umaku na bazi maslaca, meda, češnjaka i jabučnog octa. Meso poslužite s omiljenim prilogom i salatom. Ovdje kliknite za recept.

  Za lijene šubare ne trebate peći biksvit Za lijene šubare ne trebate peći biksvit (Foto: Shutterstock)

Nedjelja – Ljetnu kolač od vanilije i kokosa 

Kape ili šubarice, dobri je stari klasik koji traži ponešto posla u kuhinji. U originalnom receptu slasne tortice rade se od biskvita, kreme, kokosa i čokoladne glazure, ali ako nemate toliko vremena i tražite nešto jednostavniji recept za slasticu efektnog izgleda – i za to postoji rješenje. Umjesto biskvita, potrebno je skuhati kremu, koja se potom ulijeva u čaše. Kada se stegne, tortice uvaljajte u kokos i prelijte čokoladom - i to je to! Recept vas čeka ovdje.

Opušteni izlet u prirodi: Bob Fest - "voćni" festival koji spaja laganu rekreaciju, domaće delicije i zabavu Bob Fest - 12 Bob Fest - 11 Bob Fest - 10 +8 Bob Fest - 9