Ruske kape ili šubarice, dobri je stari klasik koji traži ponešto posla u kuhinji. U originalnom receptu slasne tortice rade se od biskvita, kreme, kokosa i čokoladne glazure, ali ako nemate toliko vremena i tražite nešto jednostavniji recept za slasticu efektnog izgleda – i za to postoji rješenje. Umjesto biskvita, potrebno je skuhati kremu, koja se potom ulijeva u čaše. Kada se stegne, tortice uvaljajte u kokos i prelijte čokoladom - i to je to! 

Sastojci za lijene šubare:

  • 500 ml mlijeka
  • 80 g šećera
  • 8 g vanilin šećera
  • 20 g brašna
  • 35 g škrobnog brašna
  • 20 g maslaca
  • naribani kokos
  • 30 g tamne čokolade

Priprema lijenih šubara:

  1. Zagrijte mlijeko. Pomiješajte šećer, vanilin šećer, brašno i škrobno brašno. Suhim sastojcima dodajte nekoliko žlica mlakog mlijeka pa dobro izmiješajte pjenjačom.
  2. Kada se mlijeko zagrije, ali prije nego što prokuha, u vruće mlijeko ulijevajte postepeno smjesu sa šećerom i brašnom. Kuhajte dok ne prokuha i zgusne se, miješajući cijelo vrijeme.
  3. Maknite s vatre i umiješajte maslac.
  4. Smjesu podijelite u obične staklene čaše (za vodu). Možete iskoristiti čaše promjera osam centimetara pa ćete u tom slučaju dobiti tri velike šubare – a za manje šubare, iskoristite uže čaše. Bit će vam lakše izvaditi smjesu ako čaše nisu previše visoke.
  5. Smjesu ostavite u hladnjaku oko jedan sat, ili dok se ne ohladi.
  6. Protresite čašu po čašu pa ih izvrnite da krema sklizne iz čaše na drvenu dasku ili radnu plohu
  7. Na tanjurić ili dasku stavite kokos pa uvaljajte bočne strane svake tortice.
  8. Čokoladu rastopite u mikrovalnoj pećnici ili na pari pa je žlicom rasporedite na vrh svake tortice. 

Riblje lazanje su apsolutni hit: Zagrebačkoj street food sceni odavno je trebalo ovakvo mjesto Fish House Zagreb - 4 Fish House Zagreb Fish House Zagreb - 1 +8 Fish House Zagreb

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju