Popečci od tikvica mogu biti sjajan obrok ili prilog jelu. Obično se pripremaju od naribanih tikvica, brašna, jaja i začina.

Ako ne jedete namirnice životinjskog porijekla poput jaja, i dalje možete napraviti ove hrskave pogačice. Jaja zamijenite kremastom pastom od sezama, takozvanim tahinijem, u koju ste dodali malo limunova soka.

Umjesto obično bijelog brašna upotrijebite ono od slanutka i tako povećajte udio bjelančevina u jelu. Dodajte brašna po potrebi i ovisno o tome koliko vam je smjesa vlažna.

Želite li produbiti okus popečaka, u smjesu dodajte jednu čajnu žličicu senfa dijon i malo nasjeckanog svježeg kopra.

Sastojci za popečke od tikvica:

  • 400 g naribanih tikvica
  • 90 g brašna od slanutka
  • 3-4 žlice nasjeckanog svježeg kopra
  • 1 žlica tahinija
  • 1 žlice svježe iscijeđenog soka od limuna
  • 1 čajna žličica senfa dijon
  • sol i papar po želji

Priprema popečaka od tikvica:

  1. Tikvice dobro operite, osušite i naribajte na tanke trake. Lagano ih posolite i pustite da "se odmaraju" desetak minuta. Potom ih stavite u čistu pamučnu krpu i dobro iscijedite od viška vode.
  2. Limunov sok pomiješajte s tahinijem. Prelijte dobivenu smjesu preko naribanih i ocijeđenih tikvica.
  3. U smjesu dodajte brašno, nasjeckani kopar, sol i papar po želji.
  4. Ako je smjesa prevlažna, dodajte još brašna.
  5. Smjesu za popečke pustite da se odmara 15-ak minuta.
  6. Na tavi zagrijte malo ulja te na njemu prepržite popečke. Da biste napravili popečke, uzmite dvije do tri žlice smjese te ih stavite na tavu i spljoštite špatulom.
  7. Pecite popečke oko tri do četiri minute sa svake strane, dok ne postanu zlatnosmeđi.
  8. Poslužite ih odmah uz umak po želji. Dobar tek!

Kakva sreća! Steak house na ulazu u Rovinj koji će zadovoljiti i ljude koji nisu pojeli meso već 20 godina Steak house Ranch Fortuna, Rovinj - 11 Steak house Ranch Fortuna, Rovinj - 2 Steak house Ranch Fortuna, Rovinj - 12 +7 Steak house Ranch Fortuna, Rovinj - 10

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju